k800i i play

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

k800i i play

Post autor: paweliplus »

Chciałem sobie przetestować play online wiec kupiłem starter. Jako ze mam smoka na modemie to chciałem sobie go zdjąc . Niestety nie mogę znaleźć kodu odblokowującego w pliki efs.bin . Więc pozostał mi k800i , który nie ma smoka i ma 3G . Wsadziłem kartę do telefonu , był zasieg ale nie było zasiegu 3G , pisało tylko numery alarmowe. W opcjach wziąłem wyszukiawnie nowych sieci , znalazło mi play 3G wiec wybrałem , czekałem kilka miniu , po czy pisze {"niemasz dostępu do sieci "} . O co w tym chodzi ??
Ostatnio zmieniony 2009-06-24, 08:18 przez paweliplus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Re: k800i i play

Post autor: yagi »

Jaki kolor ikony 3G na liscie wyszukanych sieci? Niebieski czy fioletowy?
:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010) :!:

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
przemox.1
### BAN ###

Post autor: przemox.1 »

Bo nieraz telefon znajdzie sieć ale nie może się zagować
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

paweliplus pisze:znalazło mi play 3G wiec wybrałem , czekałem kilka miniu , po czy pisze {"niemasz dostępu do sieci "} . O co w tym chodzi ??
To że telefon wyszuka sieć nie znaczy że jest wystarczający poziom sygnału aby się do niej zalogował. Podejdź bliżej NodeB Play i sprawdź.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: paweliplus »

Do nadajnika mam ok 3-5 km w liini prostej , możliwe więc ze sie nie loguje . Wracając do pytania kolegi yagi to jak wsadze karte play i wyszukam to niebieski , a jak wyszukuje sieci z kartą plusa to fioletowy . Co to znaczy?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

paweliplus pisze: a jak wyszukuje sieci z kartą plusa to fioletowy . Co to znaczy?
Fioletowy oznacza roaming, jak na karcie plusa spróbujesz sie zalogować to następnym razem sieć będzie z czerwonym krzyrzykiem (zablokowana) Ale na karcie play dalej będzie sie logował.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ