Z góry dziękuję za odpowiedź

Moderator: Moderatorzy
Tu można przekierować porty. Zaznaczyć "Enable", potem wybrać w pozycji "1" Protocol "TCP/UDP/BOTH", wpisać numer portu (dla uproszczenia obydwie wartość takie same) i numer IP komputera (najlepiej jakby komputer miał stałe IP). Dla kolejnych gier/programów wpisujemy odpowiednie wartości w kolejnych polach. Na koniec "Apply"uckrvlsrvpot pisze:Port Forwarding
Nie wiem czym to się różni od poprzedniego.uckrvlsrvpot pisze:Packet/Port Forwarding
Cześć.dawo115 pisze:Witam,
mój problem wygląda następująco. Odblokowałem porty w tym routerze około miesiąca temu.
Ustawiłem statyczne IP. Wszystko bardzo dobrze działało. Do pewnego momentu. 4 dni temu gra przez sieć stała się niemożliwa. Sprawdzam ustawienia routera, wszystko w porządku.
Uruchomiłem PFPortChecker, a on pokazuje mi, że porty są zamknięte lub nieosiągalne.
Czy ktoś ma podobny problem? A może ktoś zna rozwiązanie?
Sukces o tyle, że w końcu przekonałem Pana w Orange i przyjął zgłoszenie - jeśli jesteś na Mazurach a oni coś u siebie pomajstrowali, to i u Ciebie powinno zadziałać JEŻELI naprawią.dawo115 pisze:Przynajmniej tyle teraz wiemy, że to nie wina naszych komputerów.
Nie, no ale przynajmniej będą szukać (-;dawo115 pisze:A PAN z Orange powiedział Ci co zmajstrowali?
A moje porty dziś rano się OTWORZYŁY...czyli trzeba dzwonić i zgłaszać problem techniczny, bo jak nic to oni popsuli i oni naprawili. Powodzenia!Fazzi pisze:Mam ten sam problem. Mieliśmy podpięty monitoring pod Axesstela i pewnego dnia przestał działać. Tak jakby zablokowali możliwość wejścia z neta za urządzenie . . . Dzwoniłem do BOK, ale jak to w Orange - nikt nic nie wie . . .
Dzwoniłeś do Operatora?dawo115 pisze:"Witam,
mój problem wygląda następująco. Odblokowałem porty w tym routerze około miesiąca temu.
Ustawiłem statyczne IP. Wszystko bardzo dobrze działało. Do pewnego momentu. 4 dni temu gra przez sieć stała się niemożliwa. Sprawdzam ustawienia routera, wszystko w porządku.
Uruchomiłem PFPortChecker, a on pokazuje mi, że porty są zamknięte lub nieosiągalne.
Czy ktoś ma podobny problem? A może ktoś zna rozwiązanie?"
Znowu![]()
![]()
![]()
To samo co wtedy...
Jacyś towarzysze niedoli?
A może jakieś cudowne lekarstwo?
Takie rzeczy to jeszcze nic, tepsa od 1 grudnia w neozdradzie blokuje porty wychodzące min 25 potrzebny do SMTPdawo115 pisze:Ale denerwuje mnie to, że zmieniają takie rzeczy bez poinformowania klienta
Kod: Zaznacz cały
UWAGA!
Od dnia 1 grudnia 2009 roku Telekomunikacja Polska wprowadza blokadę portu 25 dla ruchu wychodzącego.
Jeśli korzystasz z dostępu do Internetu za pomocą usług TP prosimy o sprawdzenie konfiguracji Twojego programu pocztowego i wykonanie następującej zmiany:
Port 25 dla adresu POCZTY WYCHODZĄCEJ (SMTP.WP.PL) należy zmienić na 587 ...
Ale to w niczym nie przeszkadza, ja już od pół roku mam zmienione porty SMTP na alternatywne (nie mam innych kont pocztowych) a dodatkowo gdzie się da mam ustawione szyfrowanie poczty.krystianb pisze:tepsa od 1 grudnia w neozdradzie blokuje porty wychodzące min 25 potrzebny do SMTP
24/7dawo115 pisze:W sobotę chyba nie BOK jest nieczynny.
Wystarczy dodać do loginu bez_ochrony- i powinno być bez jakichkolwiek blokad.wojteks pisze:Ale to w niczym nie przeszkadza, ja już od pół roku mam zmienione porty SMTP na alternatywne