Orange Freedom brak sieci POMOCY

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zbychu1314
Początkujący użytkownik forum

Orange Freedom brak sieci POMOCY

Post autor: zbychu1314 »

Wczoraj zakupiłem w salonie orange freedom pro. Z routerem MV400. Początkowo modem wykrywał zasięg były 3-4 kreski zasięgu lecz nie mógł nawiązać połączenia. Po pewnym czasie zaczął chodzić lecz dosyć wolno. Po jakiś 5 minutach padł. Teraz świeci się tylko dioda POWER no i Ethernet . Dioda 1X/EV-DO też się w ogóle nie świeci choć na początku świeciła. Ludzie nie wiem co robić . Macie jakieś rady sugestie pomysł???? Z góry dzięki

[ Dodano: 2009-06-24, 17:57 ]
Jeszcze jedno czy jest możliwe że karta nie została jeszcze aktywowana??? Trochę dziwne by to było przecież net przez chwile działał. :cry:
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zbychu1314, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oficer
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Orange Freedom brak sieci POMOCY

Post autor: Oficer »

zbychu1314 pisze:Jeszcze jedno czy jest możliwe że karta nie została jeszcze aktywowana???
Nie ma czegoś takiego że karta jest nie aktywna ;) .Karta od razu po zakupie musi działać a do EV-DO to zainstaluj dobrze sterowniki wszystkie ja raz miałem taki i odinstalowałem stery i zainstalowałem i działa :) .
zbychu1314

Post autor: zbychu1314 »

Sterowniki raczej dobrze zainstalowane. Instalowałem je już chyba z 10 razy i cały czas to samo. Zarówno na PC jak i na laptopie. :(
Awatar użytkownika
Oficer

W takim razie nie mam pojęcia :( .Ale jak już instalowałeś na innym sprzęcie i nie działało to może być wina routera :/ .
Awatar użytkownika
forester
Użytkownik forum

Post autor: forester »

Oficer pisze:Nie ma czegoś takiego że karta jest nie aktywna ;) .Karta od razu po zakupie musi działać a do EV-DO to zainstaluj dobrze sterowniki wszystkie ja raz miałem taki i odinstalowałem stery i zainstalowałem i działa :) .
Szanowny kolego i tu się mylisz karta wcale nie musi być aktywowana od razu i dlatego trzeba najpierw zadzwonić do biura obsługi i tam dokładnie powiedzą.Swoją drogą to wszystkie problemy z instalacją modemu rozwiązałem na infolinii orange.Po zakupie sprzętu i powrocie do domu zacząłem instalację na usb i zaczęły się problemy i wtedy jeden tel do BOA i dowiedziałem się, że trzeba zmienić dane w profilu połączenia usb 1xEvDO użytkownik [email protected] hasło orange nr dostępowy #777 --> dopiero ruszyło.
Zastanawiam się czy w AxessManager pokazuje ci łączność z siecią chociaż minimalną?

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-06-24, 22:30 ]
Wycięcie cytatu wielopoziomowego.
Ostatnio zmieniony 2009-06-24, 21:29 przez forester, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oficer

forester pisze:Szanowny kolego i tu się mylisz karta wcale nie musi być aktywowana od razu

Dzwoniłem do orange i się pytałem na początku tylko jak kupiłem OFP bo tez tak myślałem ale powiedziano mi że każda karta jest automatycznie włączana i sprawdzana więc w czym jest rzeczforester .
gajorek1977
Stały użytkownik forum

Post autor: gajorek1977 »

Hej, mam taki problem: zakupiłem ofp, podłączyłem i działał przez dwa dni. Po kolejnym włączeniu kompa (router był włączony cały czas) zasięg full (-78dB) świeci się power, evdo i ethernet (przez niego połączony z kompem) dioda signal zmienia kolory cały czas a connect nie zapala sie ani razu. Próbowałem wszystkiego (reset, zmiana ustawień sieciowych itp.) wszystko na nic... może ktoś ma jakiś pomysł?
już nie pełzający iPlus... niech żyje OFP
se6ek
Użytkownik forum

Post autor: se6ek »

Miałem identyczny problem. Na początku podziałało (kabel sieciowy) potem takie same objawy.
Okazało się, że kabel lipny. Kupiłem nowy i śmiga. Jak to możliwe, że po kilku h korzystania sieciówka się zużyła? Nie wiem. Strzeliłem, ze kabel lipny, zmieniłem i mam.
www.speedfight.com.pl
Strona poświęcona skuterowi Peugeot Speedfight
polpager

Post autor: polpager »

Ale koledze Ethernet się pali. Nie wiem w jakich godzinach miał wczoraj problemy.. Ale jeśli było to w godzinach 11-14 to na pewno wina leżała po stronie Orange. Dzwoniłem do Działu Technicznego i miła pani poinformowała mnie że to jakaś usterka z ich strony była i net nie działał w całej Polsce. Ale na szczęście szybko naprawili :)
se6ek
Użytkownik forum

Post autor: se6ek »

A sory.
No niech kolega napisze czy poszło.

Moja koleżanka ma taki sam problem. U mnie na Ethernecie tak samo jak u niego, ale przez USB poszło, zaniosła do domu i znów nic....

Sprawdź kolo przez USB
www.speedfight.com.pl
Strona poświęcona skuterowi Peugeot Speedfight
gajorek1977
Stały użytkownik forum

Post autor: gajorek1977 »

To musiała być awaria w orange bowiem net kilka godzin później pomykał jak gdyby nigdy nic... ciekawe czy w ofp często są takie awarie..
już nie pełzający iPlus... niech żyje OFP
ODPOWIEDZ