witam mam internet radiowy pinoc 256kb ale pingi do www.wp.pl okolo 200 ms na parametrach -l 1200.Po tescie na speakeasy wyszlo Download Speed: 113 kbps (14.1 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 356 kbps (44.5 KB/sec transfer rate.
Co mam począc zeby ping się poprawil.I jak udowodnic adminowi ze mnie przekreca bo nie spelnia parametrow 256 kb?
Internet radiowy 256 kb problem z graniem?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Internet radiowy 256 kb problem z graniem?
masz upload ponad 300 kbit i narzekasz
to że download ok 100 to powiedz o tym adminowi... pingi nierewelacyjne więc pewnie tu jest problem... możliwe że przeładowany APek 

jutro to dzis... tyle że jutro 

-
- Początkujący użytkownik forum
co moge z tym apec zrobic zeby sie ping poprawil lub co mam adminowi powiedziec
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
no troche dzinie tam masz...acz do konca bym nie ufal tym programom do sprawdzania predkosci. Jak mozesz to sprwdz wszystko na FTP ...wrzuc cos i sciagnij z jakiegos serwa...no i bedziesz mial miarodajne pomiary.
CO do pinga...hmmm...tragedia niestety.
nie wiem jaka jest topologia twojej sieci. Albo apek nie daje rady ...albo lacze. Stawiam na to drugie. Jesli tak no to nic nie mozesz na to poradzic niestety. Jak mozesz to sprawdz pingi w nocy...jak nikt nie siedzi....a przynajmniej nie powinno duzo ludzie wtedy siedziec.
Co do transferow jeszcze to pewnie w umowie masz ze do 256 a nie stale 256. NO chyba ze masz stale zapewnione ...to masz podstawy do rozmowy.
pzdr!
CO do pinga...hmmm...tragedia niestety.
nie wiem jaka jest topologia twojej sieci. Albo apek nie daje rady ...albo lacze. Stawiam na to drugie. Jesli tak no to nic nie mozesz na to poradzic niestety. Jak mozesz to sprawdz pingi w nocy...jak nikt nie siedzi....a przynajmniej nie powinno duzo ludzie wtedy siedziec.
Co do transferow jeszcze to pewnie w umowie masz ze do 256 a nie stale 256. NO chyba ze masz stale zapewnione ...to masz podstawy do rozmowy.
pzdr!