Witam, zakupiłam nowy laptop Toshiba SATELLITE A300, z parametrami jak ten w linku: http://merlin.pl/Notebook-Toshiba-SATEL ... 71311.html z zainstalowanym już systemem operacyjnym MS Vista, oprócz którego chyba nie ma innych programów, kupiłam również internet mobilny w Orange free wraz z modemem Option Icon 225. Pojawił się problem, laptop nie wykrywa modemu, postępuję wg instrukcji, włożyłam kartę sim w modem i podłączyłam go do komputera, wg instrukcji Orange automatycznie powinno wyświetlić się okienko z instalacją, niestety nic się nie dzieje, nie wyświetla się żaden komunikat, nie wykrywa nowego dysku, pojawia się jedynie charakterystyczny do MS dźwięk błędu. Kilka razy resetowałam komputer, zmieniałam port USB, żadnego efektu.
Nie wiem czy modem jest zły, czy to wina komputera. Proszę o rady jak dalej postępować, jak widać jestem całkowicie zielona, więc tłumaczcie jak dla laika smile.gif
Będę wdzięczna za szybkie odpowiedzi, bo mam mam mało czasu na rozwiązanie umowy bez konsekwencji, jeśli nie da się naprawić to będę musiała rozwiązać umowę, przecież nie będę płaciła 120zł miesięcznie za niedziałający internet.
Problem z wykryciem modemu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z wykryciem modemu
Ostatnio zmieniony 2009-06-29, 18:13 przez kikilu, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z wykryciem modemu
Podłącz modem do innego komputera. Jeżeli zadziała to problem z laptopem jeżeli nie to do salonu i wymień na inny sprawny.kikilu pisze:Nie wiem czy modem jest zły, czy to wina komputera
Nie pomagam na PW!