Antena zewnętrzna
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Antena zewnętrzna
Witam
Czy po pdpieciu anteny zewnetrznej ma znaczenie umiejscowienie modemu? Czy moze byc np w piwnicy a cala sile sygnalu zapewni antena?
pozdrawiam
Czy po pdpieciu anteny zewnetrznej ma znaczenie umiejscowienie modemu? Czy moze byc np w piwnicy a cala sile sygnalu zapewni antena?
pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Antena zewnętrzna
LarryGoGo, zależy od długości kabla antenowego i wtedy tylko tym musisz się przejmować.
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
A ja mam takie pytanie, czy antena zmniejszy ping. Ja chciałbym około 5-10ms >?
-
- Początkujący użytkownik forum
Ok, wielkie dzieki:)
A czy to oznacza ze te dwie anteny (w modemie axesstel) mozna przy antenie zewnetrznej zdjac? (lub jedna, bo chyba w miejsce jednej przykrecamy antene zewnetrzna)
pozdrawiam
A czy to oznacza ze te dwie anteny (w modemie axesstel) mozna przy antenie zewnetrznej zdjac? (lub jedna, bo chyba w miejsce jednej przykrecamy antene zewnetrzna)
pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tzn chcesz ping 5-10ms czy zmniejszyć o 5-10ms? Pierwsze niewykonalne, drugie wykonalne.acprzemu pisze:Ja chciałbym około 5-10ms >?
[ Dodano: 2009-07-06, 10:24 ]
Tzn najlepiej zdjąć tylko jedną (tą główną, którą zastąpisz zewnętrzną). Druga niech siedzi, może poprawiać trochę sygnał przy diversity.LarryGoGo pisze:A czy to oznacza ze te dwie anteny (w modemie axesstel) mozna przy antenie zewnetrznej zdjac? (lub jedna, bo chyba w miejsce jednej przykrecamy antene zewnetrzna)
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
nie no chodzilo mi aby zmniejszyc ping o 5-10ms. Teraz mam ok 100ms. A ile tak realnie najwiecej dalo by sie zmniejszyć ? Mam 3,5 km do nadajnika.