Modemy z Ery, który wybrać?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modemy z Ery, który wybrać?
Witam, mam takie o to pytanie chcę wziąć blueconnect'a tylko nie wiem jaki modem mam wybrać, obecnie używam iPlua z modemem Huawei E220 i odbiera mi w EDGE, na próbę pożyczyłam taki sam modem tylko, że w Erze i łapało mi HSDPA. I nie wiem jaki mam sobie wziąć model modemu czy coś takiego:
http://www1.era.pl/phones/phone_details ... phone=1477
czy może to:
http://www1.era.pl/phones/phone_details ... phone=1439 ?
Chyba, że polecacie coś innego?
http://www1.era.pl/phones/phone_details ... phone=1477
czy może to:
http://www1.era.pl/phones/phone_details ... phone=1439 ?
Chyba, że polecacie coś innego?
-
- ### BAN ###
Re: Modemy z Ery, który wybrać?
Chyba Ci patyczek, chodziło o Huaweipatyczek pisze:Huewai

Ja bym radził tego Huawei'a E160 mam go i jestem z niego zadowolony

Modem nawet godny polecenia

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Z twoich dwóch propozycji brałbym modem Huawei E176 - ma HSPA, model E160 ma tylko HSDPA.
- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
patyczek, mam obydwa te modemy i oba są jednakowo dobre. Ale lepiej wziąć E176, to nowszy i szybszy modem.
Skakanie UMTS-HSDPA jest praktycznie we wszystkich modemach (Sierra to wyjątek), więc nie należy tego łączyć z jakością toru radiowego (no, z wyjątkiem miejsc o baaaaardzo słabym zasięgu)
Nie uważam tak, wręcz przeciwnie - w porównaniu do Optiona GTMax HSPA jest czulszy, od Sierry 880E też.przemox.1 pisze:E160 ma niezbyt czulą antenę
Skakanie UMTS-HSDPA jest praktycznie we wszystkich modemach (Sierra to wyjątek), więc nie należy tego łączyć z jakością toru radiowego (no, z wyjątkiem miejsc o baaaaardzo słabym zasięgu)
Pozdro,
GutEQ
GutEQ
-
- ### BAN ###
guteq, u mnie akurat bez żadnych anten lepiej pod względem siły sygnału się sprawował E220 niż E160 

- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
przemox.1, wniosek jest jeden: każdy musi sobie przetestować jak u niego chodzi
ja z E220 korzystałem tylko poza Polską (sieć Vodafone.RO) i muszę przyznać że śmigał pięknie 

Pozdro,
GutEQ
GutEQ
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
patyczek Mam kilka pytań, modem ma byc używany z komputerem stacjonarnym czy notebookiem, bo era ma bardzo ciekawy modem na złącze expresscard (do nowych notebookow) Option GT EXPRESS HSPA, jeśli miał by byc używany tylko z notebookiem to polecam (po warunkiem, że cena nie jest jakoś przesadnie wyższa od chińczyków, nie wiem jaki plan taryfowy chcesz wyrbac) Miałem proponowac jeszcze zakup samego planu taryfowego (Twój modem z iplusa nie ma simlocka i można w nim używac karty sim orange) niestety era nie zachęca do brania umów bez modemu jakimi kolwiek bonunsami 

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Z komputerem stacjonarnymkrystianb pisze:Mam kilka pytań, modem ma byc używany z komputerem stacjonarnym czy notebookiem
I z tego co piszecie to chyba wezmę ten E176

- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Tak E176 jest dobrym wyborem z dostępnych urządzeń w Erze, ma doskonałe parametry HSPA 7.2/5.76 i wejście na zewnętrzną antenę. E176 ma dwie anteny, i technologie 'Receive Diversity' dzięki tym dwóm czynnikom, E176 zapewnia większą stabilność i lepszy sygnał.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Tez tak uwazam.SQ08 pisze:Tak E176 jest dobrym wyborem z dostępnych urządzeń w Erze
Znikoma jest dostepnosc tego modemu.krystianb pisze:era ma bardzo ciekawy modem na złącze expresscard (do nowych notebookow) Option GT EXPRESS HSPA

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
I dodatkowo jest już firmware z update do 5.76.SQ08 pisze:ma doskonałe parametry HSPA 7.2/5.76 i wejście na zewnętrzną antenę