Wieszajace sie polaczenie , dyndns
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wieszajace sie polaczenie , dyndns
Witam, czy to normalne ze modem gubi polaczenie kilka razy na dzien i trzeba mu dawac restart np z przegladarki ?
Czy komus dziala klient dyndns ten wbudowany w modem ?
Czy komus dziala klient dyndns ten wbudowany w modem ?
-
Re: Wieszajace sie polaczenie , dyndns
ja mam to samo, sciągam jakies pliki z sieci, i raptem trace połaczenie, w obydwóch komputerach.. nie wiem o co chodzi.. musze resetowac ruter..
-
U mnie podobnie
pomaga restart routera. A zachowuje się tak jakby właśnie pogubił DNSy. Niby połączenie jest ale stron przeglądać nie można
--------------
Pozdrawiam
bjoan
Pozdrawiam
bjoan
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja mam na odwrót jak do gry potrzebuje aby łącze chodziło non stop to wiesza mocno tnie porostu a jak przeglądać strony to normalnie wszystko ok.
-
Ja mam to samo.PIsałem w innym temacie , zgłosiłem reklamacje do działu technicznego orange zobaczymy co oni wykombinuja .
-
Ja też mam to samo. Dzieje się najczęściej jak "zasysam" coś z neta i po chwili rozłącza. Dzwoniłem pod *800 i tam powiedzieli żebym się udał do salonu bo prawdopodobnie jest problem z kartą RUIM albo z Routerem. Za kilka dni też idę oddać im to i zobaczymy.
-
Zadzwonili dziś do mnie , mam zanieść router do salonu , maja naprawic lub wymienić
-
Byłem w salonie i ... już po problemie. Od kilku godzin ani razu się mi nie zawiesił,
Okazało się że był błąd na karcie. Skanował i znalazł się jeden. Skasował go i jak do tej pory działa i ani jednej "zawieszki".
Z tego co zrozumiałem to błąd podobny jak w telefonach który odpowiada za "skakanie" sieci czy coś w tym stylu.
Okazało się że był błąd na karcie. Skanował i znalazł się jeden. Skasował go i jak do tej pory działa i ani jednej "zawieszki".
Z tego co zrozumiałem to błąd podobny jak w telefonach który odpowiada za "skakanie" sieci czy coś w tym stylu.
-
- Stały użytkownik forum
Mam podobny problem , mianowicie zrywa połączenie przy ściąganiu tak +- po 45minutach , tylko restart pomaga niestety jeżeli idzie jakis upload zostaje zerwany i trzeba robić od nowa co skutkuje tym iż wykonanie takiego uploadu jest niemożliwe .
Byłem dzisiaj w salonie firmowym moja karta ruim została wyczyszczona , podobno na 60 błędów możliwych było 52 , niestety problem nie znikł .
W salonie Pani powiedziała , że jeżeli to nie pomoże to wymienią karte , oby tylko router nie był uszkodzony .
Użytkuje orange freedom pro ponad pół roku i nic takiego niedziało się , co najwyżej zerwało połączenie .
Jutro udam się do salonu i wymienie karte ..
Czy jest możliwe ,że wina stoi po stronie komputera??? co prawda testowałem router na innym komputerze ale sprawdzałem również 2 router (mojej siostry) na moim komputerze i także zrywało połączenie , dwa tak samo uszkodzone routery ??? problem po ich stronie ??? dzwoniłem na infolinie - niby wszystko jest dobrze .
Byłem dzisiaj w salonie firmowym moja karta ruim została wyczyszczona , podobno na 60 błędów możliwych było 52 , niestety problem nie znikł .
W salonie Pani powiedziała , że jeżeli to nie pomoże to wymienią karte , oby tylko router nie był uszkodzony .
Użytkuje orange freedom pro ponad pół roku i nic takiego niedziało się , co najwyżej zerwało połączenie .
Jutro udam się do salonu i wymienie karte ..
Czy jest możliwe ,że wina stoi po stronie komputera??? co prawda testowałem router na innym komputerze ale sprawdzałem również 2 router (mojej siostry) na moim komputerze i także zrywało połączenie , dwa tak samo uszkodzone routery ??? problem po ich stronie ??? dzwoniłem na infolinie - niby wszystko jest dobrze .
-
u mnie jakoś sie naprawiło wszystko po formacie , przypadkiem padł mi system wiec format . zainstalowałem orange pliki po 400 MB bez zawiechy idą <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jutro spróbuje pobrać 1 GB pozdro http://=splin Co tam do jutra właśnie pobrałem 0,97 GB , 1 godz. 5 min. 10 s. 261 KB/s
Ostatnio zmieniony 2009-08-11, 22:50 przez splin, łącznie zmieniany 1 raz.