Play Online

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

Quba
Początkujący użytkownik forum

Re: Play Online

Post autor: Quba »

Mam takie pytanie odnosnie Play Online na karte.Czy ilosc danych ktorą mam do ściagniecia przykladowo 1gb na nowym starterze. To play liczy tylko download czy upload tez ?
Pozdrawiam
Quba
one2oo

Post autor: one2oo »

1GB jest to suma danych do wysłania i ściągnięcia.
cjanek

Post autor: cjanek »

AdiosAmigos pisze: I jeszcze jedno, Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT) 9,40 PLN.
Najprawdopodobniej to opłata aktywacyjna, która jest doliczana do pierwszej faktury.
Wczoraj wziąłem Play Extra i ta opłata u mnie wynosi równe 9 zł. Zostałem poinformowany, że ta kwota doliczona zostanie do pierwszej faktury.

To mój pierwszy post na forum, przy okazji więc witam wszystkich Forumowiczów :papa:
Awatar użytkownika
valdens
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: valdens »

Dziś zostałem szczęśliwym posiadaczem internetu w Play (Play Online Extra 10GB) :) I naprawdę jestem szczęśliwy, ładnie to chodzi.
przemox.1
### BAN ###

Post autor: przemox.1 »

valdens, pogratulować ;) Jak tam osiągi ping itp. ? :)
Awatar użytkownika
valdens

przemox.1 pisze: Jak tam osiągi ping itp. ?
Download nie spada poniżej 900 kbps, nigdy (mówię o wynikach http://www.speedtest.pl/speedtest.swf ), upload około 300 kbps, ping około 450 ms. To ostatnie powinno mnie martwić, ale uwierz, że wcale tego nie czuję. W uTorrent dn dochodzi do 130 KB/s i trzyma to tempo aż do końca (o ile jest dużo źródeł, rzecz jasna). Generalnie ten net wydaje mi się jakoś mocniej stojący na nogach, stabilniejszy. Nie ma żadnych skoków, niespodzianek, wywalanek... w iPlusie się zdarzały. Play jedzie do przodu jak czołg. :)

[ Dodano: 2009-07-07, 14:22 ]
Nie rozumiem tylko jednego - dlaczego nie działa mi ten internet w komórce? Wkładam kartę, przyjmuje bez pytania o PIN, i niby wszystko jest ok, a zasięgu brak. :(

O co tu chodzi? To jakaś inna karta? iPlus łaził mi we fonie.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

valdens pisze:O co tu chodzi? To jakaś inna karta?
Może telefon nie ma 3g, a Play w Twojej okolicy nie ma BTS'ów 2g.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
przemox.1
### BAN ###

Post autor: przemox.1 »

valdens pisze:ping około 450 ms.
Tymi pingami się nie sugeruj najlepiej ping jest sprawdzić poleceniem <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=44678#44678" target="_blank">»PING«</a>
Awatar użytkownika
valdens

przemox.1 pisze:Tymi pingami się nie sugeruj najlepiej ping jest sprawdzić poleceniem »PING«
"Ping średni" - 278 ms
YaHooo pisze:Może telefon nie ma 3g, a Play w Twojej okolicy nie ma BTS'ów 2g.
Telefon nie ma 3g, a jak jest z BTS'ami, nie wiem, może jest źle, tak jak mówisz. Ale dlaczego w tym samym telefonie działa internet z pre-paid'ową kartą Play Fresh? POMOCY. :cry:
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: SQ08 »

To dziwne, bo internet z kartą Play Fresh nie może też mieć transmisji danych skoro twój telefon niema 3G, no chyba, że wtedy u ciebie na chwile włączyli BTS 2G na testy, ale w to wątpię.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”

Steve Jobs.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

SQ08 pisze:bo internet z kartą Play Fresh nie może też mieć transmisji danych skoro twój telefon niema 3G
A z roamingu w sieci Plus? To nie jest Play Online który łączy się tylko do NodeB Play.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Z tego co wiem, Play niema transmisji danych w Plus'ie. Transmisja danych odbywa się tylko poprzez NodeB Play, czasami zdarza się, że karty Play Online zostają do do 2G wpuszczone, ale to rzadkość.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”

Steve Jobs.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

SQ08 pisze:Play niema transmisji danych w Plus'ie
I się mylisz. :) Jest. Zarówno w 2G jak i 3G. MMS też działają. Podobnie WAP.
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Tak wiem, tylko mi chodziło o to, że karta z Playa nie mają możliwości wykorzystania jakiegoś pakietu danych z Play w sieci Plus, np 1GB za 19PLN można by było w sieci Plus i Play używać.

Steve Jobs.
Awatar użytkownika
valdens

Nie wiem, o czym teraz mówicie (zbyt fachowo), ale przysięgam na zdrowie babci, że w telefonie chodzi mi normalnie Play Fresh na Nokii 6020 (na 6070 i 6300 też). One nie mają 3G, prawda?

No i jak? Są jakieś szanse, że ruszy u mnie ten Play Online w komórze?
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Nie bo karty PlayOnline nie zalogują się do Plusa, a karta PlayFresh to prepaid i się loguję do 2G i 3G Plus'a.

Steve Jobs.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

valdens pisze:w telefonie chodzi mi normalnie Play Fresh na Nokii 6020 (na 6070 i 6300 też). One nie mają 3G, prawda?
Tak, ale karty Play Online mają zablokowaną możliwość łączenia się z siecią Plusa w roamingu. Natomiast inne karty, czyli np. karta Play Fresh może się zalogować do sieci Plusa, lecz opłaty za przesył danych będą (chyba) drogie, bo to jest roaming.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
valdens

Aha, dziękuję, teraz rozumiem.

Kicha. Potrzebuje telefonu z 3G.
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Dokładnie tak potrzebujesz telefonu 3G, aby twoja karta z PlayOnline pozwoliła tobie www na telefonie oglądać.

Steve Jobs.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

SQ08 pisze:Dokładnie tak potrzebujesz telefonu 3G,
Jednak tu warto podkreślić, że też trzeba się znajdować w zasięgu Playa.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

SQ08 pisze:karta z Playa nie mają możliwości wykorzystania jakiegoś pakietu danych z Play w sieci Plus, np 1GB za 19PLN można by było w sieci Plus i Play używać.
Jest. Pakiet 5MB za 5zł do wykorzystania niezależnie od sieci.
valdens pisze:No i jak? Są jakieś szanse, że ruszy u mnie ten Play Online w komórze?
Jak niema 3G to nie.
ODPOWIEDZ