Dziwna sprawa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dziwna sprawa
Mam pewien problem. Posiadam OFP działa dobrze transfery na poziomie 200KB/s, ale zwykle po pewym czasie od włączenia zwykle to 1,5h 2h internet staje po prostu nie reaguje. Jedynym rozwiązaniem jest wyłączenie i włączenie modemu po tym internet zwasze na nowo działa. Modem znajduje się w innym miejscu niż komputer więc takie chodzenie jest trochę uciążliwe. Nie wiem w czym tkwi ten problem macie jakieś pomysły? Z góry thx
-
- ### BAN ###
Re: Dziwna sprawa
Tak się czasem dzieje i nie ma na to metody 

-
- Stały użytkownik forum
Oj, wystarczy poświęcić 5 minut nas przejrzenie forum a nie tworzyć nowego tematu.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
To niestety taka właściwość tego routera, a właściwie jego firmware. Było to wielokrotnie poruszane na forum, a Orange nic sobie z tego nie robi. Może pomóc program napisany przez naszego forumowego kolegę: AutoReboot, choć to właściwie tylko "proteza"zbychu1314 pisze:po pewym czasie od włączenia zwykle to 1,5h 2h internet staje po prostu nie reaguje. Jedynym rozwiązaniem jest wyłączenie i włączenie modemu po tym internet zwasze na nowo działa.

-
Nie sądze że to wina routera ja mam go trzy miechy a problem z zawiechą neta mam ok miesiąca mianowicie wcześniej ściągałem np. plik 200 MB bez probłemu a nawet w jedną noc ściągnąłem ok 8 GB torrenta [szaleństwo ale to z radości na początku ] i nic mi sie nie wieszało . Teraz max to jakieś 180 MB i zawias .Blido pisze:[...]
To niestety taka właściwość tego routera, a właściwie jego firmware. Było to wielokrotnie poruszane na forum, a Orange nic sobie z tego nie robi. Może pomóc program napisany przez naszego forumowego kolegę: AutoReboot, choć to właściwie tylko "proteza". Pozostaje czekać aż Orange łaskawie wypuści nową wersję firmware nie zawierającą tej dziwacznej "funkcji".
Ostatnio zmieniony 2009-07-26, 09:30 przez splin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Zanim pojawi się nowy FW i żebyś nie musiał chodzi tam gdzie masz zainstalowany router zawsze możesz go zrestartować z web manager'a, menu System Settings.zbychu1314 pisze:Modem znajduje się w innym miejscu niż komputer więc takie chodzenie jest trochę uciążliwe.
-
a jednak router zepsuty tak twierdzi dział techniczny orange .servis lub wymiana