Jaki router/AP który działa z Intel WiFi Link 5100 w Draft-N

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Jaki router/AP który działa z Intel WiFi Link 5100 w Draft-N

Post autor: ja.michal »

Pytanko, jak w temacie.
Dokładniej to ma być kilka kompów i zmiana sprzętu sieciowego. Zależy mi na pojemności i prędkości sieci, żeby duże pliki wieczność się nie przesyłały.

Wszystkie lapki będą miały kartę Intel® WiFi Link 5100, która obsługuje 802.11a/g/Draft-N. Na tym Draft-N mi zależy. Kart się nie wymieni a router/AP można dobrać bo to sprawa do rozważenia.
Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje jaki sprzęt będzie pracował bez problemów. :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Jaki router/AP który działa z Intel WiFi Link 5100 w Draft-N

Post autor: Jo_gurt »

W tym wątku: http://forum.laptopy.info.pl/f14/n-draf ... lny-31848/ DIR-615 zaczął działać poprawnie po aktualizacji sterów Intela. Tylko to D-Link :/
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Lipa z deka. :( Trzeba będzie ewentualnie zabrać lapka do sklepu to powiedzieć "panie pokarz, że to poleci" i dopiero brać.

A coś innego? A może D-Link, ale tylko i wyłączeni AP, który będzie rozsyłał i nic więcej. Żaden router.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Skoro tylko D-Link funkcjonuje jak trzeba z Draft-N intela to coś takiego jak D-Link DIR-655 może?
ODPOWIEDZ