Czy dashboard od Huawei e160 pasuję do e169 ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Czy dashboard od Huawei e160 pasuję do e169 ?
Witam
Czy może ktoś się orietuje . Czy oprogramowanie (dashboard) ze strony Play'a dedykowane dla Huawei e160 można wgrać do e169 ?Czy ktoś może już to wgrywał ?
Pozdrawiam .
Czy może ktoś się orietuje . Czy oprogramowanie (dashboard) ze strony Play'a dedykowane dla Huawei e160 można wgrać do e169 ?Czy ktoś może już to wgrywał ?
Pozdrawiam .
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Czy dashboard od Huawei e160 pasuję do e169 ?
Tak mozna wgrac, nie bedzie problemow.
Ja tak robilem z E220,E160 i E169 jak bylem w posiadaniu tych modemow.
Wszystko bedzie normalnie dzialac jezeli masz na mysli dashboard, bo wgranie firmware od innego modemu huawei do np: E160 nie jest mozliwe.
Wszystko bedzie normalnie dzialac jezeli masz na mysli dashboard, bo wgranie firmware od innego modemu huawei do np: E160 nie jest mozliwe.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- Stały użytkownik forum
No niestety nie działa . Ściągnłem ten plik ze strony Play'a i nie można go zainstalowac .SQ08 pisze:Tak mozna wgrac, nie bedzie problemow.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A konkretniej co się dzieje?John82 pisze:nie można go zainstalowac .
- SQ08
Ten Plik na stronie Play to Firmware-Update a nie Dashboard i dlatego aktualizacja jest niemozliwa.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- Stały użytkownik forum
No to chyba wszystko jasne . Jeszcze nie do końca wiem co i jak . Ale jak kolega wyżej napisał to chyba firmwareUpdate a nie dash board . Więc dlatego nie da się tego wgrać.SQ08 pisze:Ten Plik na stronie Play to Firmware-Update a nie Dashboard i dlatego aktualizacja jest niemozliwa.
Chodzi mi oto by mieć w modemie oprogramowanie playa a nie Mobile Partnera . I póki co to chciałbym wgrać. Może ktoś wie jak to wrzycić i skąd wziąść Dashboard playa ?
Za rady dziękuję .
- SQ08
Wlasnie z tym dashboard'em od opertorow to jest problem, malo kto udostepnia je, jedyne co opertorzy udostepniaja to wlasnie FirmwareUpdate, bo on jest odpowiedzialny za stabilinosci i jak sie modem zachowuje a Dashboard to tylko aplikacja do wybierania sieci i aby sie polaczyc. Opertorzy nie widza potrzeby udostepniania Dashboard'ow, chociaz Era to robi np: dla E220, lub Plus, ale to rzadkosc ogolnie to wieksze korporacyjne sieci maja swoje wlasne Manager'y ktore sa komtybilne ze wszystkimi ich modemami w ofercie, np T-Mobile Web N Walk Manager albo Vodafone Mobile Connect.
Moze napisz do Play, to moze Tobie ten Dashboard udostepnia.
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- Stały użytkownik forum
Aha , no to już wiem . Może i napisze do nich . Zobaczymy . Przydał by się Playowego oprogramowania podobno można używac dla wszystkich operatorów, tzn.. jest skonfigurowany ,że działa w Erze,Orange itd... Sama aplikację posiadam ale to w wersji *exe na komputerze . Ale przydał by się zawsze przy sobie odrazu z modemem . A używam jej i uważam ,że jet b.dobra. No nic trzeba poczekać, może wyjdzie aktualizacja w Playu dla e169 . Ajak nie to może ktoś posiada taki Dashboard ?SQ08 pisze:Wlasnie z tym dashboard'em od opertorow to jest problem, malo kto udostepnia je, jedyne co opertorzy udostepniaja to wlasnie FirmwareUpdate, bo on jest odpowiedzialny za stabilinosci i jak sie modem zachowuje a Dashboard to tylko aplikacja do wybierania sieci i aby sie polaczyc. Opertorzy nie widza potrzeby udostepniania Dashboard'ow, chociaz Era to robi np: dla E220, lub Plus, ale to rzadkosc ogolnie to wieksze korporacyjne sieci maja swoje wlasne Manager'y ktore sa komtybilne ze wszystkimi ich modemami w ofercie, np T-Mobile Web N Walk Manager albo Vodafone Mobile Connect.
Dziękuję za dobre rady . POzdrawiam
- marianosum
- Stały użytkownik forum
John82 pisze:[...]
Aha , no to już wiem . Może i napisze do nich . Zobaczymy . Przydał by się Playowego oprogramowania podobno można używac dla wszystkich operatorów, tzn.. jest skonfigurowany ,że działa w Erze,Orange itd... Sama aplikację posiadam ale to w wersji *exe na komputerze . Ale przydał by się zawsze przy sobie odrazu z modemem . A używam jej i uważam ,że jet b.dobra. No nic trzeba poczekać, może wyjdzie aktualizacja w Playu dla e169 . Ajak nie to może ktoś posiada taki Dashboard ?
Dziękuję za dobre rady . POzdrawiam
Ale jedyna róznica to jest tylko i wyłacznie w kolorystyce przecież w mobile partner tez mozesz dodawac operatorow jest nawet na tej stronie plik z operatorami swiatowymi i tez mozesz dodac i uzywac.Podejzewam ze niebieskawy kolor Ci sie nie podoba. Zobacz w linka. LINK
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-07-13, 16:19 ]
Proszę ciąć zbędne cytaty.
Ostatnio zmieniony 2009-07-13, 12:34 przez marianosum, łącznie zmieniany 1 raz.
zajrzyj na stronę www.polskilotos.pl
-
- Stały użytkownik forum
Jedną dość znaczną różnicą między MobilePartnerem a aplikacja Playa jest pokazywanie różnych prędkości pobierania danych na wykresie graficznym . Tzn... np. MP nie pokazywał mi jeszcze większej prędkości niż 100kb/s , przeważnie 50/60kb/s . A Play pokazuje nawet czasem 1320kb/s . Więc któraś tu bardziej przekłamuję . Ale nie chce mi się wierzyć ,że wedłóg MP mam prawie cały czas prędkość 50-60kb/s .marianosum pisze:[...]
Ale jedyna róznica to jest tylko i wyłacznie w kolorystyce przecież w mobile partner tez mozesz dodawac operatorow jest nawet na tej stronie plik z operatorami swiatowymi i tez mozesz dodac i uzywac.Podejzewam ze niebieskawy kolor Ci sie nie podoba. Zobacz w linka. LINK
UPS . Dzisiaj wedłóg MP mam 150kb/s ale to przez chwile a download na pewno jest szybszy , bo Youtube nie zacina nic i chodzi elegancko . A npewno by cieło przy 140/150kb/s tak jak mi aktualnie pokazuje MP

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-07-13, 16:19 ]
Proszę ciąć zbędne cytaty.
Ostatnio zmieniony 2009-07-13, 15:18 przez John82, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ### BAN ###
Tym to się nie sugeruj najlepiej zainstaluj lepiej ten program Net Meter