Witam mam taki problem mam pewne ważne dane zapisane na płycie dvd która jest uszkodzona ale da się z niej odczytać 80% danych tylko że jak próbuje ją kopiować to gdy wyskoczy błąd danych CRC (tak pod końcem kopiowanie) wszystko co zostało zapisane na tysku kasuje się. Potrzebuje dobry program który odczyta z płyty wszystko co się da i zapisze na dysku bez względu na to czy wyskoczy błąd, dodam jeszcze że wszystkie pliki są zarchiwizowane w jeden plik "winrar" Zgóry dzięki za pomoc i podane linki (jak znacie a jak nie wystarczy nazwa)
[ Dodano: 2009-07-02, 10:42 ]
Proszę o sprawdzone programy.
Niestety ten program obsługuje tylko archiwa zip a ja mam rar nic on nie dał proszę jak ktoś zna proszę o pomoc i dziękuje za dotychczasową pomoc
[ Dodano: 2009-07-05, 18:22 ]
Mam dwa pytania!
Jak myślicie czy programem isobuster uda się uratować te pliki? Pliki te to pliki gry. isobuster sektory których nie może odczytać wypełnia zerami.
Drugie pytanie skąd mogę pobrać darmową wersję tego programu ściągnąłem już ich kilka ale każda niby na licencji free ale jak zainstaluje wyskakuje okno wyboru licencji mogę tam zamówić płatny klucz ominąć to okno lub uruchomić "niby" darmową wersję którą jak się uruchomi i tak trzeba kupić licencję bo nie da się nic robić zawsze wyskakuje okno żeby wprowadzić klucz?
Blazej pisze:isobuster sektory których nie może odczytać wypełnia zerami
W przypadku innych programów do odczytu będzie pewnie tak samo. Ja używałem kiedyś CD/DVD Diagnostic do odzyskania plików JPEG i on zamiast wypełniać zerami to wypełniał każdy błędny sektor zawartością poprzedzającego go poprawnego sektora.
Jeszcze inny program do odczytu plików z CD/DVD - Bad CD/DVD Recovery (też wymaga kodu rejestracyjnego).
Blazej pisze:ten program obsługuje tylko archiwa zip a ja mam rar
WinRar ma taką funkcję naprawy archiwów Rar. WinRar już podczas tworzenia archiwum dodaje tzw. dane naprawcze (domyślnie tylko 1% danych).