Toshiba G450 czy Huawei E220 ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Toshiba G450 czy Huawei E220 ?
Witam
Mam od roku internet Play Online, teraz pewnie przedłużę umowę i w placówce zaproponowano mi wymianę modemu który posiadam (Toshiba G450) na Huawei E220.
Z tym, że nie do końca jestem przekonany czy E220 jest lepszy. Do tej pory na Toshibe nie miałem powodów do narzekań, sygnał łapał zawsze na full (z przesyłem różnie, zależy od pory dnia). E220 wydaje mi się bardziej jajowaty, większy, i nie jestem przekonany czy technicznie jest lepszy.
Możecie mi doradzić czy wymienić czy też zostać przy toshibie?
Pozdr.
Dzięki
Mam od roku internet Play Online, teraz pewnie przedłużę umowę i w placówce zaproponowano mi wymianę modemu który posiadam (Toshiba G450) na Huawei E220.
Z tym, że nie do końca jestem przekonany czy E220 jest lepszy. Do tej pory na Toshibe nie miałem powodów do narzekań, sygnał łapał zawsze na full (z przesyłem różnie, zależy od pory dnia). E220 wydaje mi się bardziej jajowaty, większy, i nie jestem przekonany czy technicznie jest lepszy.
Pozdr.
Dzięki
-
- ### BAN ###
Re: Toshiba G450 czy Huawei E220 ?
Może masz jakiegoś znajomego co ma E220 to byś mógł przetestować
Jak ta Toshiba G450 zostaje to możesz wziąć E220 bo zawsze będziesz mógł do niej wrócić

Jak ta Toshiba G450 zostaje to możesz wziąć E220 bo zawsze będziesz mógł do niej wrócić

-
o, w sumie słuszna uwaga, jak Toshiba by została to będzie ok - tyle, że tego akurat nie wiem, ale się dowiem 
Ale ciekawe dla mnie też wydaje się porównanie ich parametrów technicznych, który z nich wydaje się być pod tym względem lepszy.
pozdr.

Ale ciekawe dla mnie też wydaje się porównanie ich parametrów technicznych, który z nich wydaje się być pod tym względem lepszy.
pozdr.
- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
"zamienił stryjek siekierkę na kijek"MarcinBodzio pisze:zaproponowano mi wymianę modemu który posiadam (Toshiba G450) na Huawei E220

Zdecydowanie nie warto - oba modemy mają identyczne możliwości (HSDPA 7.2Mbps), nic nie zyskasz.MarcinBodzio pisze:nie jestem przekonany czy technicznie jest lepszy.
Jeśli zaproponowano by Ci zamianę na E176G - o, to wtedy warto. Może ponegocjuj trochę z Playem

Pozdro,
GutEQ
GutEQ
-
Dzięki za radę guteq, zobaczę co da się zrobić z tym E176G. Choć z tego co zauważyłem, to on jest bezpośrebio do USB podpinany, a wtedy łatwo o usterkę. Chyba, że można przez jakiś kabel połączyć ten modem z laptopem??
Jeśli nie modem, to może jakąś zniżkę na abonament wyciągnę.
W ostateczności, nic nie zrobię i umowa powinna sama się zamienić na czas nieokreslony z 1-miesięcznym okresem wypowiedzenia
Jeśli nie modem, to może jakąś zniżkę na abonament wyciągnę.
W ostateczności, nic nie zrobię i umowa powinna sama się zamienić na czas nieokreslony z 1-miesięcznym okresem wypowiedzenia

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Można - przez przedłużkę USB. Trzeba tylko uważać, żeby nie była za długa i była dobrej jakości.MarcinBodzio pisze:Chyba, że można przez jakiś kabel połączyć ten modem z laptopem??
- guteq
Można, oczywiście - kabelek jest nawet od razu w zestawie (długość około 50 cm).MarcinBodzio pisze:Chyba, że można przez jakiś kabel połączyć ten modem z laptopem??
Pozdro,
GutEQ
GutEQ
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Poki co HSPA w playu nie ma i nic nie wskazuje na to, ze bedzie.guteq pisze:Jeśli zaproponowano by Ci zamianę na E176G - o, to wtedy warto. Może ponegocjuj trochę z Playem
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- guteq
Na Playu świat się nie kończy, a dobry modem przyda się w każdej sieci.krystianb pisze:Poki co HSPA w playu nie ma i nic nie wskazuje na to, ze bedzie.
(np. na wyjeździe gdzie Play nie będzie miał zasięgu a inny op tak - zdjęcie simlocka to żaden kłopot)
Pozdro,
GutEQ
GutEQ