motorola v360 + kabel + laptop (w orange edge)= słaby zasięg

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
korniewicz
Początkujący użytkownik forum

motorola v360 + kabel + laptop (w orange edge)= słaby zasięg

Post autor: korniewicz »

Witam serdecznie jestem nowym uzytkownikiem na forum. Proszę o odpowiedz na dreczace mnie pytania (przeszukalem forum i nie znalazlem na nie odpowiedzi) :

1)Moja sytuacja z internetem wyglada tak : Mała wioska zero perspektyw na lacze stale lub radiowke, wiec wpadlem na pomysl zakupienia gsm. Moj wybor padl na orange oferta standard za 60 zl. Teoretycznie powinienem odbieraz edge bezproblemowo o czym swiadczy litera e na mojej motoroli v 360. Ale tak nie jest. W domu na 1 pierwszym pietrze zatrzymuje sie net - tylko wysyla nic nie odbiera !!!

2)zadzwonilem pod *800 tam uslyszalem cos takiego - wyjdz na dwor. I faktycznie na dworze jest dobry zasieg i mozna bezproblemowo uzywac internetu.

3) Wiec pytam sie czy mozna w jakis sposob zwiekszyc moc sygnalu mojej m v360 podlaczonej do laptopa przez kabel?? (chodzi mi o jakas antene zewnetrzna)

4) jesli nie prosze o podsuniecie jakies propozycji (w normalnej cenie) modemu ktory obsluguje edge i mozna podlaczyc antene zewnetrzna. Modem moze byc podlaczony do gniazda laptopa lub przez usb -bez znaczenia - byle byl jak najtanszy. I od razu prosilbym o podanie jakies anteny do tego modemu - z gory dziekuje.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ