Brak informacji o limicie
Moderator: Moderatorzy
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Brak informacji o limicie
Dodam swoje 3 gorsze. Skusiłem się jak na bezprzewodowego to można powiedzieć, że bezlimitowego neta (bo 10gb za 45zł to praktycznie jak brak limitu) i co ta urna w szczycie jest tak zapchana, że cieżko opisać. Troche się poluźniło od zeszłego tygodnia jak część studentów już z wawy wyjechała. Boje się października bo to prawdopodobnie będzie tragedia. Boje się też powrotu do domu, bo tam studenci przyjechali, może będzie ciężko, najwyżej będę miał odwyk od neta za 45zł miesięcznie. Bo 50kb/s to nie net. Tyle mojej wypowiedzi. Aha mam neta od lutego jeszcze mi się nie zdarzyło 10GB zrobić.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Mam pewną informację. Otóż byłem dzisiaj w salonie orange i zapytałem się o kłopoty z internetem, przerywanie połączenia i takie tam. Dowiedziałem się, że to przez przekroczenie limitu
. Gościu z salonu mnie nie zrozumiał, ale i tak wypytałem się o limit i powiedział, że już jest
nie wiem czy to prawda, ale jeżeli mu wierzyć to już go przekroczyłem
Tutaj dowód na to jak kiepsko mi net chodzi,

ale to może być spowodowane baaardzo złą pogodą i tym, że ludzie w niedziele mogą masowo na kompach siedzieć, więc może jest jeszcze nadzieja...

ale to może być spowodowane baaardzo złą pogodą i tym, że ludzie w niedziele mogą masowo na kompach siedzieć, więc może jest jeszcze nadzieja...
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Poczekaj do 2 no 3 w nocy, jak będzie tak samo to masz limit.
-
- Guru bezprzewodowy
krystianb pisze:ta urna w szczycie jest tak zapchana, że ciężko opisać

Kod: Zaznacz cały
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=565ms TTL=248
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=364ms TTL=248
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=318ms TTL=248
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=412ms TTL=248
Limit przekraczam w wyjątkowych sytuacjach i celowo.krystianb pisze:Aha mam neta od lutego jeszcze mi się nie zdarzyło 10GB zrobić.
Normalnie miesięcznie zużywam 3-5GB, chciałbym mieć jakiś zapas na sytuacje awaryjne.
Problemem Playa jest również mniejsza liczba NodeB na przykładowym obszarze niż konkurencji. Widać to w szczególności na mapkach BTSów / NodeB.krystianb pisze:Boje się października bo to prawdopodobnie będzie tragedia.
Dosył do stacji bazowych nie jest problemem, tylko zawalenie sektora.
Przykładowo w weekend siła sygnału jest w przedziale (-80dBm -90dBm), w tygodniu spada (-90dBm -101dBm)
Ostatnio zmieniony 2009-06-30, 14:24 przez marens, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Spada mamy tu wartości ujemne -80 jest większe od -100.marens pisze:w tygodniu wzrasta
Limitu nie ma-raczej masz obciążony BTS lub coś tam majstrują-ja w tym miesiącu przekroczyłem grubo limit-teraz aktualizuje mi się gra przez steem średnio idzie115 KB/sMaseey pisze:Mam pewną informację. Otóż byłem dzisiaj w salonie orange i zapytałem się o kłopoty z internetem, przerywanie połączenia i takie tam. Dowiedziałem się, że to przez przekroczenie limitu
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ping też ma coś do obciążenia BTS bo u mnie raczej jest stały ciągle .
-
- ### BAN ###
Ma jak jest bardziej obciążony BTS to wzrastają 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Sam nigdy nie korzystalem z OFP czy OF,ale korzystalem z lokalnej radiowki i dziekuje bardzo(wystarczylo kilku torrenciarzy), na dzien dzisiejszy od tej radiowki juz lepiej chodzi OF(probowalem na fonie) i nigdy w zyciu juz nie wezne nic "radiowego" bez limitow, bo ludzie zwyczajnie nie maja rozumu i sciagaja bez opamietania:/ I nie chodzi mi o to zeby trzymac strone Orange w tej dyskusji, lecz zwyklych userow, ktorzy w niedziele po poludniu chca skorzystac z tego za co placa a niestety nie moga bo transfery rzedu 50-100kb/s to jest żalosne:)Inna sprawa, ze rozumie posciagac co jest do sciagniecia w nocy a nie w niedziele o 14 jak wszyscy siedza na necie(w inny sposob jak limity nie da sie tego ludziom wytlumaczyc)
[ Dodano: 2009-06-30, 14:02 ]
[ Dodano: 2009-06-30, 14:02 ]
Przy Play faktycznie najwiecej zalezy od lokalizacji bo mimo tego ze w niektorych duzych miastach maja sporo wiecej nodeb od wielkiej trojcy to i tak net ledwo zipie:/ Z tego co sie orientuje to na moim sektorze nodeb z Playa wiekszosc ludzi ma "kabel" i malo kto stawia na internet gsm i Play dziala stabilnie caly tydzien o roznych porach bylo kolo 125KB/s(testowane na starterze PlayOnline).krystianb pisze:Dodam swoje 3 gorsze. Skusiłem się jak na bezprzewodowego to można powiedzieć, że bezlimitowego neta (bo 10gb za 45zł to praktycznie jak brak limitu) i co ta urna w szczycie jest tak zapchana, że cieżko opisać.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Niestety przy takim limicie to jest ulubiony net studentów, choć znam przypadki gdzie w małej mieścinie ludzie wybierają to zamiast kabla, bo taniej, i co z tego że limit. 5 miesięcy działał dobrze, zanim nodeB trafił na mape zasięgu play.adixm pisze:Przy Play faktycznie najwiecej zalezy od lokalizacji bo mimo tego ze w niektorych duzych miastach maja sporo wiecej nodeb od wielkiej trojcy to i tak net ledwo zipie:/
-
- Guru bezprzewodowy
Miałem na myśli to, że w weekend mamy silnijeszy sygnał a w tygodniu mniejszy.krystianb pisze:Spada mamy tu wartości ujemne -80 jest większe od -100.
Doskonale wiem co masz na myśli.
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy w Orange Freedom Pro egzekwują już limity ? Czy robią to na okresie próbnym ?
-
- Stały użytkownik forum
Jeszcze o ile mi wiadomo nie oqzekwują limitów w żaden sposób. JaK Bęędą limity to wielu użytkowników będzie głośno lamentować o tym.
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
Nie wiem, ale o jest nie tak. Nigdy nie miałem tak niskieo uploadu i przez to mama słaby ping i nie moge grać w CS'a, a co do limitów to raczej nie ma w tym misiąu sciągnelem Simsy 3 z 5hb,zyli z 10gb wykorzystałem i tylko mi upload spadl, a download w normie, taki jak był. Może ktoś zadzwoni do orange i się spyta o jest grane?