Witam
Jaki modem wybrac do korzystania z SimData z Plusa na komputezrze Acer z procesorem celeron i wejsciem PCMCIA II ?? Bede chcial korzystac z niego w miejscowosci zaznaczonej krzyzykiem na ponizszej mapce <zasieg ze strony plusa>. Prosze o porady o jakis tani modem lub jakas antena z modemem.
W plusie pakiety simplusa są o wiele bardziej opłacalne. A co do modemu, zależy czy chciałbyś korzystać z 3g. Bo najtańszą opcją był by Option EDGE, ale również niedrogo można dostać modem Option 3g/edge, ewentualnie merlina u740 (nie wiem czy nr nie pomyliłem), raczej na 3g bez anteny małe prawdopodobieństwo jest, a anteny 3g są drigie (te które działają). Jest tylko jedno niebezpieczństwo, bo starsze acery miały z tego co pamiętam problemy z zasileniem czego kolwiek, szczególnie portu pcmcia.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Wszystko jest dobrze jak w PCMCIA siedzi modem i nie masz podłączonej dużej ilości sprzętu na USB. Bo przy większej ilości potrafi się natychmiast zamrozić.
befree88 pisze:a ten SONY ERICSSON GC89 by sie nadawal???
Na samego edge powinien być dobry, ewentualnie option edge Choć ja bym raczej zaryzykował zakup czegoś z hsdpa 1.8, z resztą łatwiej takiego sie pozbyć na alledrogo po zabawie.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!