Jak w temacie. Mój problem polega na tym, że w żaden sposób nie moge uruchomić Option Icon 3G+ pod Vista Home Basic na laptopie HP 6730s. Modem jest z simlockiem orange. Jest on <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> sprawny bo pod Xp na moim PC chodzi jak trzeba. Gdy np instaluje BE V8.0.4, przechodzi
proces instalacyjny i pisze, że zainstalowano urządzenie. Restart i potem miga w nieskończoność dioda od zasięgu i nie znajduje żadnego połączenia. Dodam, mój 2 modem Option Icon II bez problemu sie instaluje i działa. Nie wiem czy to coś pomoże, ale jak zainstaluje to BE i sprawdze kwerenda modemu jest sukces, a jak włącze BE to pisze, że port jest zajęty przez inną aplikacje, albo, że nie udało sie nawiązać połączenia z modemem. A na Option Icon 2 czegoś takiego nie mam, zawsze sukces. Ściągałem już sterowniki ze strony vodafone i ery pod viste i Globetrotter Connect i dalej nic, nie może znaleźć żadnego połączenia. Kiedyś coś tam grzebałem przy ustawienieach i może coś zrąbałem. Jak ktoś wie jak rozwiązać ten problem to prosze o pomoc. Z góry dzięki
Option Icon 3G+ nie działa pod Vista
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Option Icon 3G+ nie działa pod Vista
Rada jest jedna dokładnie wyczyścic kompa z softu od orange i vodafone i czego tam jeszcze nie instalowałeś. I zajrzec do przyklejonego wątku w tym dziale, są nawet 2 jeden o samym optionie, a drugi o wszyskich sterownikach. Co prawda z iconem 3g 1.8Mb są pewne problemy przy instalacji ale da się to zrobic. Wydaję mi się, że najlepiej sprawdza się paczka sterowników http://download.era.pl/portal/Nozomi_20 ... _1_115.zip jest tam setup, który chyba daję radę zaistalowac sterownik.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Option Icon 3G+ nie działa pod Vista
Ja sie już powoli do tego przygotowywałem. Tylko musze pościągać sterowniki do czytnika kart mikroprocesorowych i zrobić to na PC do czasu jak nie przeinstaluje , bo laptop był kupiony do wysyłania przelewów, a 2 modem + antena, żeby to szybciej chodziło. Ok dzięki za rade i strone ze sterownikami.