Witam podałem ten sam temat już na kilku innych forach lecz nie uzyskałem odpowiedzi lub zarejestrowałem się na forum na którym nie powinienem ,a więc mam nadzieję żę tutaj znajdę pomoc i nic nie namieszam przy okazji

.
Sprawa wygląda następująco:
Mam pewien problem z podłączeniem karty bezprzewodowej do komputera.
Posiadam RangeMax Wireless Router WPN824 v2 oraz RangeMax Wireless USB 2.0 adapter WPN111).
Przez dłuższy czas (2 tygodnie) nie miałem internetu we własnym komputerze ,nie przejmowałem się tym ponieważ jest jeszcze komputer brata
![:]](./images/smilies/splash.gif)
. Niestety brak internetu na własnym komputerze zaczął mi doskwierać. Z początku mój WPN111 nie mógł się połączyć z siecią chociaż ją cały czas widział. Postanowiłem wyinstalować program i zainstalować od nowa , noi tutaj się zaczęły schodki. Po zrestartowaniu komputera moja karta bezprzewodowa przestała być widziania przez komputer. Przy podłączeniu do komputera słysze jedynie 3 "piski". Postanowiłem sprawdzić czy to po prostu mój sprzęcik bezprzewodowy jest uszkodzony ,tak więc podłączyłem drugi (wcześniej używany na laptopie mamy) lecz efekt był ten sam. Potem wpadłem na pomysł skonfigurowania routera lecz nic nie pomogło. Chciałem skonfigurować też WPN111 ale przecież nie jest widziany przez komputer -.-'. I tak po kilkugodzinnych polowaniach rozwiązania w internecie trafiłem na te forum.
Proszę o jak najszybszą pomoc.
PS Jeżeli nie ten dział to przepraszam i proszę o przesunięcie