Ericsson dostarczył firmie Polkomtel, operatorowi sieci Plus technologię HSPA Evolution, występującą pod nazwą handlową HSPA+ zwiększającą pojemność sieci. Rozwiązanie pozwala również na uzyskanie trzykrotnie wyższej prędkości pobierania danych w sieci telekomunikacyjnej tego operatora we Wrocławiu.
Całość: http://media2.pl/telekomunikacja/54042- ... lusie.html
Wrocław: Szybsze pobieranie danych w Plusie
Moderator: Moderatorzy
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Wrocław: Szybsze pobieranie danych w Plusie
Fajnie, HSPA+ w Polsce. 

“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Wrocław: Szybsze pobieranie danych w Plusie
Było już o tym, jednak wiąże się z wymianą sprzętu. Jako obywatel Wrocławia myślę, że przy obecnych cenach/limitach jak miałbym wydawać kilka stówek na nowy modem to wybrałbym Orange i technologię HSPA/CDMA bo jest bardziej przyszłościowa. (wszędzie w PL mamy przyzwoity internet a nie superszybki z limitami w jednym mieście)
Podejrzewam, że będzie jak w przypadku wdrażania 3G zasięg będzie najpierw w ścisłym centrum miasta. Co prawda będę w zasięgu ale myślę że większości wystarcza już stabilne 3,6Mbit / 1,2Mbit które mamy dostępne od niedawna. Wcześniej było stabilne 1-1,2Mbit
Podejrzewam, że będzie jak w przypadku wdrażania 3G zasięg będzie najpierw w ścisłym centrum miasta. Co prawda będę w zasięgu ale myślę że większości wystarcza już stabilne 3,6Mbit / 1,2Mbit które mamy dostępne od niedawna. Wcześniej było stabilne 1-1,2Mbit