Wifi N80 konfigurator nie dziala! halp :)

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pakusik
Początkujący użytkownik forum

Wifi N80 konfigurator nie dziala! halp :)

Post autor: pakusik »

Chyba dobrze trafiłem w dział bo moj problem dotyczy wifi ale również i telefonu, więc tak, nokia N80, jak wiadomo z łączem wifi, wszystko mialem skonfigurowane, śmigało jak należy, aż tu nagle nie moge wejsc w zadnego konfiguratora, wchodze np. kreator WLAN, i nic, a czasami pojawia sie komunikat 'błąd systemu'. O dziwo moge się łączyć z wczesniej skonfigurowaną siecią, wiec nie jest to raczej usterka mechaniczna telefonu, ale gorzej bedzie jak np bede chciał utworzyć nowe połączenie, wtedy mam lipe bo nic nie bede w stanie zrobić. próbowałem resetować cały system ale nic to nie dało, nadal ten sam problem. Próbowalem nawet zainstalować najnowszą aktualizacje systemu ale sie okazało że nie ma nowszego od tego ktory mam. Jest jakiś sposób na usunięcie tego błędu? czy tylko wgranie nowego softa moze pomoc? i jakie są koszta wgrania softa w serwisie? Z góry dzięki za pomoc :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Wifi N80 konfigurator nie dziala! halp :)

Post autor: Jo_gurt »

pakusik, a masz gwarancję? Bo coś takiego powinna objąć.
Instalowałeś jakiś podejrzany soft?
pakusik

gwarancja sie skonczyła, a z softami nic nie kombinowałem :/
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

pakusik pisze:Jest jakiś sposób na usunięcie tego błędu? czy tylko wgranie nowego softa moze pomoc? i jakie są koszta wgrania softa w serwisie?
A aktualizacja przez NSU nic by tu nie poradziła?

http://www.nokia.pl/pomoc-i-programy/op ... gramowania
pakusik

Próbowałem, kiedy chcialem zaktualizować system wywalało mi ze mam juz najnowszą wersje i na tym sie konczyło.

Przed chwilą usunąłem starego kreatora i zainstalowałem nowego ze strony nokia, nadal 'błąd systemu'

[ Dodano: 2009-07-24, 20:09 ]
Ok temacik mozna zamknąć, zrobiłem jeszcze raz formata kodem *#7370#, usunąłem niedziałającego kreatora, zainstalowałem nowego i jakimś cudem działa ;) pozdro.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

pakusik pisze:temacik mozna zamknąć,
Tu <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a> .
pakusik pisze:kiedy chcialem zaktualizować system wywalało mi ze mam juz najnowszą wersje i na tym sie konczyło.
Przecież możesz wgrać ponownie istniejącą bo jest taka opcja w NSU.
ODPOWIEDZ