Internet na komorce w Belgii
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet na komorce w Belgii
Moi drodzy, od paru dni jestem w Belgii i chcialabym moc korzystac z gg na komorce. Na telefonach przyznam szczerze nie znam sie za bardzo, dlatego prosze Was o pomoc. Telefon mam w sieci Plus, tutaj na miejscu wyszukalo mi siec Proximus.
W Polsce internet dzialal mi bez problemow, tutaj nie chce sie wcale wlaczyc... Jaki jest tego powod? Jak rozwiazac ten problem? (drugi telefon z Plusa tez nie otwiera stron internetowych, za to telefon brata- z Playa - nie ma z tym zadnych problemow...)
Teraz: czy mam kupic karte operatora belgijskiego i korzystajac z ich pakietu internetowego zainstalowac sobie gg na komorce? Tylko najpierw trzeba by rozwiazac problem z laczeniem z internetem...
Prosze Was o pomoc, moze ktos z Was wie jak moge rozwiazac ten problem...
W Polsce internet dzialal mi bez problemow, tutaj nie chce sie wcale wlaczyc... Jaki jest tego powod? Jak rozwiazac ten problem? (drugi telefon z Plusa tez nie otwiera stron internetowych, za to telefon brata- z Playa - nie ma z tym zadnych problemow...)
Teraz: czy mam kupic karte operatora belgijskiego i korzystajac z ich pakietu internetowego zainstalowac sobie gg na komorce? Tylko najpierw trzeba by rozwiazac problem z laczeniem z internetem...
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet na komorce w Belgii
Na Twoim miejscu bym się z tego powodu cieszył, bo jak brat zobaczy swój rachunek za telefon to już mu tak wesoło nie będzie. Opłaty za internet w roamingu są koszmarne. Najpierw kup karte sim belgiskiego operatora potem problem rozwiążemy.Lavile pisze: tutaj nie chce sie wcale wlaczyc...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W Play jest już w całej Strefie Euro (plus USA i parę innych krajów) 5zł za 1MB. W Plusie koło 20zł za 1MB.krystianb pisze:Opłaty za internet w roamingu są koszmarne.
-
Witaj LavileLavile pisze:Moi drodzy, od paru dni jestem w Belgii i chcialabym moc korzystac z gg na komorce. Na telefonach przyznam szczerze nie znam sie za bardzo, dlatego prosze Was o pomoc. Telefon mam w sieci Plus, tutaj na miejscu wyszukalo mi siec Proximus.

Tak sie sklada ze akurat mieszkam w Belgi. Belgijscy operatorzy jako tako nie udostepniaja internetu mobilnego w ofercie pre-paid, mozna go nabyc jedynie w ofercie postpaid i sa dostepni 3 operatorzy:
www.proximus.be
www.mobistar.be
www.base.be
Przejrzalem strone internetowa tego ostatniego i znalazlem pakiety internetowe 500MB za 10E mozna by to wykorzystac do internetu.
Ogolnie jesli masz problem to jestem informatykiem, z checia moge Ci pomoc, mieszkam w Brukseli i nie wiem gdzie Ty dokladnie. Tak wiec jak bys miala wiecej pytan moj numer 0.486.809.042 badz na maila radek(a)kompservis.com
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
fliperek, dane radziłbym ci podawać na PM lub w jakiś sposób "zaszyfrowane" - SPAMboty grasują 

-
Ogolnie to mam problem, bo nawet z karta belgijska internet mi nie chodzi, czyli musi byc cos z telefonem... Mial ktos z Was taki problem? Albo macie pomysl co to moze byc i jak to naprawic? 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Pierwsze pytanie jaki telefon, bo chyba nie napisałaś. Czy przyszedł sms konfiguracyjny i zaakceptowałaś go po włożeniu belgiskiej karty? Jeśli nie to trzeba by poszukać na stronie operatora konfiguracji i przysłać ją na telefon,
-
- Guru bezprzewodowy
Zauważ, że informatyk powinien o tym wiedzieć.Jo_gurt pisze: SPAMboty grasują
marens (małpa) bez-kabli (kropka) pl
-
Samsung S5230 i nie, nie przyszedl zaden sms ;/ ok, bede szukac.krystianb pisze:Pierwsze pytanie jaki telefon, bo chyba nie napisałaś. Czy przyszedł sms konfiguracyjny i zaakceptowałaś go po włożeniu belgiskiej karty? Jeśli nie to trzeba by poszukać na stronie operatora konfiguracji i przysłać ją na telefon,
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jak się nie uda to mozna poszukać ustawień na stronie operatora, albo spróbować standardowego ustawienia apn internet, ale to już takie proste nie będzie jak przysłanie smsu konfiguracyjnego.
-
No nic, trudno, jakos przezyje bez tego, ale dzieki wielkie