O tym internecie i się go pytam kiedy będzie w Polsce na cały kraj a on mi że 5 lat minie na pewno to ja mu że rezygnuje i papa Iplusie .
Co sądzicie na ten temat wiedząc że jest GPRS i słabe 3G - chodzi o zasieg .
Moderator: Moderatorzy
O tym internecie i się go pytam kiedy będzie w Polsce na cały kraj a on mi że 5 lat minie na pewno to ja mu że rezygnuje i papa Iplusie .
To chyba 3G lepiej będzie chodzić niż GPRS chodź różnie bywa jak słaby zasięg.szmitz pisze:Co sądzicie na ten temat wiedząc że jest GPRS i słabe 3G - chodzi o zasieg .
Z tego co wiem to są zwykłe falowody jeden nadawanie drugi odbiór. Czysta 900 i nic więcej. Jeszcze do tego dziwaczny kąt anten spowodowany przyklejenim do dachu - na normalnych bts'ach i nodeB kąty są odwrotne, sektory powinny być skierowane ku ziemi a nie ku niebu.szmitz pisze: to napisz a i jeszcze jedno po co aż 2 przewody i co w nich jest prąd czy światłowod ?? .
Ale tragedia...szmitz pisze:Mój BTS na zdięciu
Oczywiście.szmitz pisze:że na kominie jest umieszczony BTS i Nod B na 1 panelu razem ??
Nie tak znowu rzadko,szczególnie w dużych miastach...A same stacje UMTS buduje też Era (ostatnio podokładała do nich GSM1800).krystianb pisze:a sam umts zdarza sie tylko w play'u i to rzadko.
Kod: Zaznacz cały
http://www.iddd.de/umtsno/koscioly.htm