Router/modem hsdpa z sim

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mateo-s
Początkujący użytkownik forum

Router/modem hsdpa z sim

Post autor: Mateo-s »

Witam. Potrzebuję routera/modemu hsdpa z możliwością włożenia karty sim :) Zależy mi na tym aby był jak najtańszy :)

Edit: Jeszcze jedno pytanie : Czy telefonu Samsung Z630 mógłbym użyć do łączenia się z internetem przez hsdpa ??
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Router/modem hsdpa z sim

Post autor: Patryk »

Mateo-s pisze:Witam. Potrzebuję routera/modemu hsdpa z możliwością włożenia karty sim :) Zależy mi na tym aby był jak najtańszy
Np.Option Globesurfer II za ok.700 zł.
http://www.allegro.pl/item676698386_opt ... _umts.html

To najtańsza opcja.

[ Dodano: 2009-07-29, 12:59 ]
Mateo-s pisze:Czy telefonu Samsung Z630 mógłbym użyć do łączenia się z internetem przez hsdpa ??
Tak.
Mateo-s

A gdybym kompa połączył za pomocą tego samsunga do neta przez hsdpa i podłączył ten router: link to czy mógłbym rozdzielac łącze przez wifi?? Ten router ma wifi ale nie jestem pewien czy by to połączenie działało
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Mateo-s pisze:A gdybym kompa połączył za pomocą tego samsunga do neta przez hsdpa
To wtedy możesz zrobić <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> i routera nie potrzebujesz. Jeżeli zależy Ci na WiFi to kartę WiFi na USB/PCI można użyć.
Mateo-s pisze:Ten router ma wifi ale nie jestem pewien czy by to połączenie działało
Bardzo nietypowy sprzęt więc trudno coś powiedzieć. Niby powinno ale gwarancji nie ma. Inna sprawa że ten router musiałby działać jako switch/AP a nie router.
Nie pomagam na PW!
Mateo-s

Wielkie wielkie dzięki :) Już wiem o co chodzi i sobie poradzę :)
ODPOWIEDZ