Toshiba z Playa i Internet w Orange

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Domass
Początkujący użytkownik forum

Toshiba z Playa i Internet w Orange

Post autor: Domass »

Witam wszystkich forumowiczów :)

od niedawna bawię się Toshibą G900 i grzebię po necie usprawniając jej działanie ;) ale z jednym (na razie) problemem nie daję rady i byłbym wdzięczny za pomoc. Tosia jest z Playa, ma simlocka ale przez x-sim'a działa w Orange'u. Niestety nie potrafię połączyć się z netem przez GPRS (nie próbowałem jeszcze Wi-fi). Net działał na karcie sim z Playa, po włożeniu karty z Orange ustawienia połączenia zostały skonfigurowane przez stronę Toshiby (przysłali smsa itd.) ale dalej nie ma neta :( Łączy się z GPRS ale nie otwiera stron (Internet Explorer nie wyświetla nic, Opera sygnalizuje "Network problem").
Próbowałem też ręcznej konfiguracji jak opisywaliście tu na forum (http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=79340#79340).

Gdzieś czytałem, że Play ustawia coś w swoich telefonach i trzeba ingerować w rejestr, żeby internet działał w Orange. Więc może to jest problem, na razie nie ingerowałem w ROM i chciałbym tego uniknąć póki się nie dowiem więcej na ten temat, denerwujące są tylko wiadome lagi przy pisaniu smsa.

Bo chyba będąc w Orange POP mogę korzystać z internetu i nie muszę się przenosić do Orange Free?

Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Toshiba z Playa i Internet w Orange

Post autor: ja.michal »

Problemem jest ten x-sim. To chodzi jak chce zwlaszcza jesli chodzi o net.
Tel z Playa na abo masz?
Domass

Telefon kupiłem na Allegro, nie wiem czy był na abonament ... wiem już tylko, że niekoniecznie trzeba było kupować jedną z niewielu G900 z simlockiem :P aukcja twierdziła, że wystarczy włożyć kartę x-sim etc..

Pobawię się jeszcze konfiguracją, a w ostateczności jakimś rozwiązaniem jest przeniesienie numeru do Playa.

A może znasz drogi kolego jakiś serwis do zdejmowania simlocka? simlock-kodem wstępnie się zgodził ale okazało się, że jednak nie dadzą rady...

Dzięki :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Widzę, że z tym problem będzie, bo nawet na ebayu chyba kodów nie mają.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Domass

Jednak dało radę :D

Wygląda na to, że konieczny jet Hard Reset i wprowadzenie ustawień wg strony Orange'a dla HTC Tytn II.

Ale i tak zastanawiam się nad przeniesieniem numeru ... :] Dzięki :)
ODPOWIEDZ