Powiem szczerze ze nigdy wczesniej nie mialem przyjemnosci konfigurowac router wiec jestem laikiem w tych sprawach.
Moj problem polega na tym ze nie umiem wgrac firmware "Tomato 1.23".
Robie wszystko według poradnika http://openlinksys.info/readarticle.php?article_id=7 ktory polecil tutaj ktos na forum.
Ale u mnie na stronie (w IE z standardowego FirmWare'u) nie ma czegos takiego jak Upgrade FirmWare.
Nom rozni sie tez tym ze podczas instalacji podalem inny login i haslo (tzn. nie mam admin / admin tylko moje yyyyy / xxxxx. Choc to chyba na nic nie wplywa.
Dlatego chce sie dowiedziec czy moze sam zle szukam w interfejsie www lub poprostu tak sie go wgrac nie da.
Poza tym mam inny wiekszy klopot

Mam internet 6 Mbit z Vectry (kablowka). Ale na speedtest lub dsl'u pokazuje mi tylko 2-3,5 Mbita

I teraz nie wiem czy to wina sieci choc watpie (bo kolego obok tez mial dzis podlączany ten sam internet i ma normalnie 6 Mbitow), lub Router gubi jakos transfer.
Internet mam do mojego stacjonarnego i laptopa od ojca (ale z nawet wylaczonym lapsem jest tylko 2-3,5 Mbita, laptop oczywiscie bezprzewodowo).
Moze cos musze skonfigurowac, ale tu tez wole jednak was sie spytac, co zrobic zebym calkowicie internetu nie stracil, kombinujac przy tym samemu

Widze ze troche zbytnio sie rozpisalem tutaj wiec przepraszam z gory za dluga lekture, ale chyba lepiej dokladnie opisac wszystko. Dziekuje za wszelka pomoc.
MODEL ROUTERA: LINKSYS WRT54GL v1.1
MODEM z Kablowki: THOMSON TCM420