[Aplikacja] AutoReboot - automatyczne restartowanie modemu..
Moderator: Moderatorzy
- Digitall
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: [Aplikacja] AutoReboot - automatyczne restartowanie modemu..
Znalazłem już coś open-sourcowego, może się nada..
Mam problem z przebudowaniem aplikacji, zacznę od nowa z lepszym projektem..
Pod koniec tygodnia powinienem skończyć, chyba że coś wypadnie.
Będą nowe funkcje, m.in. zapisana cała konfiguracja do pliku (hasło, login, adresy ip, itd..).
Mam problem z przebudowaniem aplikacji, zacznę od nowa z lepszym projektem..
Pod koniec tygodnia powinienem skończyć, chyba że coś wypadnie.
Będą nowe funkcje, m.in. zapisana cała konfiguracja do pliku (hasło, login, adresy ip, itd..).
Aktualnie: bez limitu! [6Mbps ADSL] (((WiFi))) [Domowy LAN + (((WiFi)))]
Było: CSD, GPRS, EDGE, CDMA... same limity..
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
I to się chwali.Digitall pisze:Będą nowe funkcje, m.in. zapisana cała konfiguracja do pliku (hasło, login, adresy ip, itd..).
Zatem czekamy na nową wersję.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- bogi123
- Użytkownik forum
Oczekuję z cierpliwością na pomysły DIGITALLA ,myślę że się uda 

-
- Użytkownik forum
Digitall naprawdę szacunek i wielkie dzięki za program
Mam pytanie-na jaki czas go ustawiacie? Ja mam teraz 5 minut i sam nie wiem czy będzie ok. Musiałem z niego skorzystać bo ściągam coś z sieci, a router mi się wiesza zwykle po 45 min i to uciążliwe
Aha, i to racja, że mógłby sprawdzać kilka serwerów bo czasem nawet jest połączenie ok, ale on nie może połączyć się z wp.pl i następuje restart...
Pozdro

Mam pytanie-na jaki czas go ustawiacie? Ja mam teraz 5 minut i sam nie wiem czy będzie ok. Musiałem z niego skorzystać bo ściągam coś z sieci, a router mi się wiesza zwykle po 45 min i to uciążliwe

Aha, i to racja, że mógłby sprawdzać kilka serwerów bo czasem nawet jest połączenie ok, ale on nie może połączyć się z wp.pl i następuje restart...
Pozdro

www.speedfight.com.pl
Strona poświęcona skuterowi Peugeot Speedfight
-
- Początkujący użytkownik forum
A wiadomo czemu się tak robi z tymi routerami?
-
Ok to teraz mam pytanie. Mi tak samo jak wam wiesza sie ten router co ok godzinę jak coś ściagam utorrentem i pytanie - mam podłączony ten modem przez kabel sieciowy (rj-45- czy jakoś tak), nie podłaczałem przez usb bo nie chciałem instalować żadnych programów. Pytanie czy mi ten program pomoże czy muszę mięć podłączony ten router przez usb?
Ostatnio zmieniony 2009-07-19, 18:04 przez arseniq, łącznie zmieniany 1 raz.
Arseniq
- Digitall
Chwilowo nie mam czasu na dokończenie.. Już nie dużo brakuje.
Postaram się szybciutko wrzucić.....
Postaram się szybciutko wrzucić.....
- lcud
- Użytkownik forum
@arseniq przez ethernet (kabel RJ-45) ten program na pewno działa bo też mi net się wieszał i program sprawował się świetnie.
U mnie o tyle to dziwne że przez gdzieś pierwsze dwa tygodnie net się nie wieszał potem przez gdzieś dwa tygodnie się wieszał co kilka min jak pobierałem, a teraz już z miesiąc się w ogóle nie wiesza
Prędkości świetne 250-300KB/s przez całą dobę, pingi też 90-110ms
U mnie o tyle to dziwne że przez gdzieś pierwsze dwa tygodnie net się nie wieszał potem przez gdzieś dwa tygodnie się wieszał co kilka min jak pobierałem, a teraz już z miesiąc się w ogóle nie wiesza

Prędkości świetne 250-300KB/s przez całą dobę, pingi też 90-110ms
Orange Freedom Pro :-)
PS2, Dreamcast, XBOX 360 Premium + Panasonic Viera 32"
PS2, Dreamcast, XBOX 360 Premium + Panasonic Viera 32"
-
Więc tak, rozmawiałem z przedstawicielem orange który instalował mi ten net i ma jutro być z zastępczym modemem a mój ma wziąć do serwisu - zdziwił się jak mu powiedziałem że router zawiesza mi sie co ok 130 mb pobranych więc zobaczymy jak będzie sie router sprawował po powrocie z serwisu...
Arseniq
-
jestem laikiem czy ktoś może mi powiedzieć o co chodzi z nazwą użytkownika i hasłem przy próbie restartu routera 

-
- Użytkownik forum
Jeśli nic nie zmieniałeś w opcjach routera to wpisujesz:
nazwa: admin
hasło: admin
zaznaczasz opcję 'zapamiętaj hasło'
Po prostu program potrzebuje dostępu do modemu którego edycja ustawień wymaga podania hasła i nazwy usera. Standardowo są ustawione takie dane jak podałem-masz to w instrukcji.
nazwa: admin
hasło: admin
zaznaczasz opcję 'zapamiętaj hasło'
Po prostu program potrzebuje dostępu do modemu którego edycja ustawień wymaga podania hasła i nazwy usera. Standardowo są ustawione takie dane jak podałem-masz to w instrukcji.
www.speedfight.com.pl
-
Wielkie dzięki ''se6ek''
AutoReboot śmiga teraz bezproblemowo ale przy pobieraniu filmu z OdSiebie na kilku linkach po pobraniu paru mega wyskakiwał błąd tak też było z Hotfile teraz pobieram z Storage.to i znowu klapa. Zastanawiałem się czy przyczyną nie jest automatyczny restart modemu gdy wyskakuje błąd pobierania w autoreboot pisze [ping www.wp.pl->zakończony NIEPOWODZENIEM] 

-
ok zainstalowałem netframework 3.5 i autoreboot ruszył:D program wrzuciłem do autostart i ładuje mi sie przy właczaniu windy tylko denerwuje mnie to że za każdym razem sie pyta czy zrestartować;]
digitall jest opcja żebyś zrobił tak aby program sam sie ładował przy starcie windy?
digitall jest opcja żebyś zrobił tak aby program sam sie ładował przy starcie windy?
Arseniq
-
Jak zassać ten programik?
- wojteks
- *** Administrator ***
Zobaczyć na pierwszy post w tym wątku, tam są linki do programu.Pietras1987 pisze:Jak zassać ten programik?
Nie pomagam na PW!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
UWAGA: Pliki dostęne są jako załączniki do pierwszej wiadomości w tym wątku i widoczne są tylko przez zarejestrowanych użytkowników.Pietras1987 pisze:Jak zassać ten programik?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
A co zrobic jak widze zalaczniki ale wywala mi ze nie mam praw do sciagania i przegladania zalacznikow?
[ Dodano: 2009-07-28, 11:19 ]
Kurde niesamowite, jak probuje sciagnac program przez IE to wywala mi ten problem a Firefoksem sciaga sie go bez trudu
[ Dodano: 2009-07-28, 11:19 ]
Kurde niesamowite, jak probuje sciagnac program przez IE to wywala mi ten problem a Firefoksem sciaga sie go bez trudu

-
Od paru dni używam Autoreboota i przyłączam się wszystkich forumowiczów - wielkie dzięki dla Digitalla, ten program naprawdę ułatwia życie!!!
Mam jednak pytanie do autora - mieszkam 2 km od nadajnika, z anteną zewnętrzną mam poziom sygnału -50 dBm i jedyny problem polega na tym że jest tam podpięta masa ludzi dzięki czemu generalnie mam dziadowskie transfery jak neostrada 512 (za to ping jest całkiem spoko - od 70). W związku z tym czy możliwe jest że jak coś sciągam z masakryczną prędkością 50 kb/sek (a używam Download Studio z opcją 10 simultanous connections) to ping wysyłany do WP po prostu się przez to "nie przebija" i przez to Autoreboot restartuje mi router?
pozdrawiam
Mam jednak pytanie do autora - mieszkam 2 km od nadajnika, z anteną zewnętrzną mam poziom sygnału -50 dBm i jedyny problem polega na tym że jest tam podpięta masa ludzi dzięki czemu generalnie mam dziadowskie transfery jak neostrada 512 (za to ping jest całkiem spoko - od 70). W związku z tym czy możliwe jest że jak coś sciągam z masakryczną prędkością 50 kb/sek (a używam Download Studio z opcją 10 simultanous connections) to ping wysyłany do WP po prostu się przez to "nie przebija" i przez to Autoreboot restartuje mi router?
pozdrawiam
-
- Użytkownik forum
Witam serdecznie.
Prośba do autora programiku. Przydała by się opcja zmiany IP urządzenia (nie każdy ma ustawione standardowo na 192.168.0.1 ).
Czy próbował ktoś w ten sposób:?
zapisać z rozszerzeniem bat
pinguje onet.pl jeśli nie będzie odzewu uruchamia się IE ze stronką do resetu (musisz zapamiętać w przeglądarce login i hasło)
Jeśli używasz firefoxa
I ustawiamy do harmonogramu żeby plik wsadowy uruchamiał się co ~5 minut
Prośba do autora programiku. Przydała by się opcja zmiany IP urządzenia (nie każdy ma ustawione standardowo na 192.168.0.1 ).
Czy próbował ktoś w ten sposób:?
Kod: Zaznacz cały
ping 213.180.146.27 -n 1 > nul
IF %errorlevel% == 1 c:\progra~1\intern~1\iexplore.exe 192.168.1.2/cgi-bin/reset.cgi
exit
pinguje onet.pl jeśli nie będzie odzewu uruchamia się IE ze stronką do resetu (musisz zapamiętać w przeglądarce login i hasło)
Jeśli używasz firefoxa
c:\progra~1\mozill~1\firefox.exe
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez wawryl, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie z nami te numery...
-
Cześć
@Digitall,
Jest możliwość pobrania source??
Czy nie udostępniasz:]
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-08-06, 08:09 ]
Poprawa ortografii!. Zapoznaj się z Regulaminem Forum i Netykietą.
@Digitall,
Jest możliwość pobrania source??
Czy nie udostępniasz:]
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-08-06, 08:09 ]
Poprawa ortografii!. Zapoznaj się z Regulaminem Forum i Netykietą.
Ostatnio zmieniony 2009-08-06, 07:08 przez T.J.Storm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, tak jak kolega, który kilka postów wcześniej napisał,
tak i ja od kilku dni cieszę się brakiem limitu. nie wiem jak to się stało "samo" poprostu pewnego wieczora ściągając film zauważyłem że na liczniku mam już
" 2,7GB "

tak i ja od kilku dni cieszę się brakiem limitu. nie wiem jak to się stało "samo" poprostu pewnego wieczora ściągając film zauważyłem że na liczniku mam już

- Digitall
AutoReboot v0.1.5
Tak jak obiecałem.. Niestety czasowo nie byłe w stanie się wyrobić, ale finalnie...
Nowa wersja AutoReboot, z pełną konfiguracją.
Ze względów bezpieczeństwa muszę ostrzec, że ta wersja aktualnie posiada kilka błędów, m. in. nie sprawdza poprawności wprowadzanych danych, oraz przechowuje hasło do routera w pliku otwartym tekstem.. Gdzieś tam w USER DIR\DaneAplikacji\AutoReboot\AutoReboot.ini Jeśli dla kogoś to problem to nie powinien używać tej aplikacji. Nie sprawdza również czy restart odbył się poprawnie.
To będzie poprawione wkrótce, jeśli czas pozwoli.Proszę raportować błędy! Przy pierwszym uruchomieniu, lub jeśli plik konfiguracyjny nie istnieje, to zostanie on utworzony automatycznie. Zapis również odbywa się automatycznie.
Aktualnie nie przewiduję przekazania źródła programu, być może nastąpi to z którąś bardziej dopracowaną wersją programu.
Changelog dla tej wersji:
- pełna konfiguracja z zapisem do pliku
- nowa treść umowy licencyjnej
[ Dodano: 2009-08-07, 17:25 ]
LarryGoGo, firewall nie blokuje Ci komunikacji? Np firewall programowy typu Agnitum Outpost Firewall, albo inny.. Zezwoliłeś programowi na komunikację ze strefą Internet? Bez tego nie będzie działać.
Spróbuj zmienić hosta w nowej wersji na coś co Ci odpowiada zamiast www.wp.pl
[ Dodano: 2009-08-07, 17:27 ]
arseniq, żeby program startował z Windowsem aktualnie trzeba go skopiować do katalogu Autostart w Menu Start. Bardzo prosty zabieg, mam nadzieję że rozumiesz o co chodzi..
[ Dodano: 2009-08-07, 17:30 ]
Proszę również o opinie z waszej strony. Jeśli będę w stanie coś usprawnić to to zrobię..
Plik dostępny w pierwszym poście jako załącznik.
Tak jak obiecałem.. Niestety czasowo nie byłe w stanie się wyrobić, ale finalnie...
Nowa wersja AutoReboot, z pełną konfiguracją.
Ze względów bezpieczeństwa muszę ostrzec, że ta wersja aktualnie posiada kilka błędów, m. in. nie sprawdza poprawności wprowadzanych danych, oraz przechowuje hasło do routera w pliku otwartym tekstem.. Gdzieś tam w USER DIR\DaneAplikacji\AutoReboot\AutoReboot.ini Jeśli dla kogoś to problem to nie powinien używać tej aplikacji. Nie sprawdza również czy restart odbył się poprawnie.
To będzie poprawione wkrótce, jeśli czas pozwoli.Proszę raportować błędy! Przy pierwszym uruchomieniu, lub jeśli plik konfiguracyjny nie istnieje, to zostanie on utworzony automatycznie. Zapis również odbywa się automatycznie.
Aktualnie nie przewiduję przekazania źródła programu, być może nastąpi to z którąś bardziej dopracowaną wersją programu.
Changelog dla tej wersji:
- pełna konfiguracja z zapisem do pliku
- nowa treść umowy licencyjnej
[ Dodano: 2009-08-07, 17:25 ]
LarryGoGo, firewall nie blokuje Ci komunikacji? Np firewall programowy typu Agnitum Outpost Firewall, albo inny.. Zezwoliłeś programowi na komunikację ze strefą Internet? Bez tego nie będzie działać.
Spróbuj zmienić hosta w nowej wersji na coś co Ci odpowiada zamiast www.wp.pl
[ Dodano: 2009-08-07, 17:27 ]
arseniq, żeby program startował z Windowsem aktualnie trzeba go skopiować do katalogu Autostart w Menu Start. Bardzo prosty zabieg, mam nadzieję że rozumiesz o co chodzi..
[ Dodano: 2009-08-07, 17:30 ]
Proszę również o opinie z waszej strony. Jeśli będę w stanie coś usprawnić to to zrobię..
Plik dostępny w pierwszym poście jako załącznik.
Ostatnio zmieniony 2009-08-10, 22:37 przez Digitall, łącznie zmieniany 1 raz.
-
a nie prościej dać *.ini w katalogu exe??
Czyli w folderze *.exe będzie AutoReboot.ini nie ważne gdzie on jest chyba logiczne:]
Co do źródła to skoro nie chcesz twoja sprawa.
Ja tylko chcę wiedzieć jak zrobiłeś restart?
Przez httpwebrequest??
Jeżeli tak lub inaczej to interesował by mnie kod tylko od restartu resztę sobie napiszę.
Application.StartupPath &"\AutoReboot.ini"
Co do źródła to skoro nie chcesz twoja sprawa.
Ja tylko chcę wiedzieć jak zrobiłeś restart?
Przez httpwebrequest??
Jeżeli tak lub inaczej to interesował by mnie kod tylko od restartu resztę sobie napiszę.
- Digitall
T.J.Storm, Odpisałem na PW.
Kodu źródłowego nie udostępnię, przynajmniej nie taki jak jest obecnie (niedopracowany troszkę, aczkolwiek dobrze działający).
W zamyśle architektury Windows, katalog 'Dane Aplikacji' itp. ma zawierać odpowiednie dane aplikacji konkretnego usera. Ty możesz sprawdzać co 5 minut, ale inny user na tym komputerze może sprawdzać co 10 minut bo taką ma ochotę, a nawet inną stronę itd.. To są ustawienia spersonalizowane. Nie jest ani łatwiej ani trudniej, jest tak jak być powinno.
Kodu źródłowego nie udostępnię, przynajmniej nie taki jak jest obecnie (niedopracowany troszkę, aczkolwiek dobrze działający).
W zamyśle architektury Windows, katalog 'Dane Aplikacji' itp. ma zawierać odpowiednie dane aplikacji konkretnego usera. Ty możesz sprawdzać co 5 minut, ale inny user na tym komputerze może sprawdzać co 10 minut bo taką ma ochotę, a nawet inną stronę itd.. To są ustawienia spersonalizowane. Nie jest ani łatwiej ani trudniej, jest tak jak być powinno.
-
super sprawa z tym programem, idea świetna tylko coś mi nie pyzi restart, wersja 0.1.5 przy zgubieniu sygnału pokazuje ze restartuje i niby coś się dzieje bo migają kontrolki od ethernetu ale to wszystko, nic sie nie zmienia, nawet resetowanie ręczne przez autoreboot nie pomaga... co robie nie tak?
- Digitall
Sprawdź w oknie konfiguracji, czy wszystkie wpisane dane są poprawne, w szczególności adres IP modemu.
Przy restarcie chyba wszystkie kontrolki gasną na moment..
-
- ### BAN ###
Znalazłem błąd pisowni w "O programie"
3. AutoReboot JEST ROZPOWSZECHNIANY "JAK JEST". NIE UDZIELA SIĘ NA NIEGO ŻADNEJ GWARANCJI. UŻYWASZ GO NA WŁASNE RYZYKO. ANI AUTOR ANI DYSTRYBUTORZY NIE PONOSZą ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UTRATĘ DANYCH, SZKODY, UTRATĘ ZYSKÓW LUB JAKIEKOLWIEK INNE STRATY WYNIKŁEJ Z UŻYWANIA LUB NIEMOŻNOŚCI UŻYCIA TEGO PROGRAMU
-
wszystkie dane są poprawne, mimo to gasną tylko kontrolki od ethernetu i 1x/EV-DO + kontrolki nad skrętką, kontrolka Power nie gaśnie... jakieś pomysły? normalnie słucham planety przez internet dlatego pobierając stale dane nie gubi sygnału ale dziennie troche danych pobiera... na dodatek chciałem drugiego kompa podłączyć i nie uśmiecha mi się pilnować czy zgubi sygnał czy nie... ehhh orange...Digitall pisze:Sprawdź w oknie konfiguracji, czy wszystkie wpisane dane są poprawne, w szczególności adres IP modemu.
- Digitall
Skoro gasną na moment (Connect, WiFi, Ethernet), to restartuje..
Możesz sprawdzić pingiem pod adresem modemu jak sądzę w ciągu kilku sekund od manualnego restartu z programu - nie mam teraz czasu tego badać, ale powinno działać bez problemu..
Nie polecam podpinać drugiego PC, limity Cię szybko wykończą.. Ja raczej pożegnam się wkrótce z Orange. Czekam tylko na ruch ERY jeśli chodzi o WiMAXa..
Możesz sprawdzić pingiem pod adresem modemu jak sądzę w ciągu kilku sekund od manualnego restartu z programu - nie mam teraz czasu tego badać, ale powinno działać bez problemu..
Nie polecam podpinać drugiego PC, limity Cię szybko wykończą.. Ja raczej pożegnam się wkrótce z Orange. Czekam tylko na ruch ERY jeśli chodzi o WiMAXa..
-
nie martwie się o limity bo drugi komp będzie miał ograniczony dostęp do netu, wszystko pod stałą kontrolą kompa głównego czyli mojego
po prostu musze czasem starym dać możliwośc zajrzenia na poczte żeby mojej klawiatury nie pobrudzili