Witam, mam następujący problem ze skonfigurowaniem sieci w domu. Otóż mamy 2 laptopy i 2 komputery stacjonarne oraz wspomniany wyżej model rutera. Pierwszy komputer stacjonarny podłączony jest na kabel, jeden z laptopów z kartą zintegrowaną wifi, HP nie ma problemu z połączeniem z siecią. Problem występuje natomiast z koegzystencją w sieci dwóch pozostałych komputerów, laptopa firmy dell ze zintegrowaną kartą wifi oraz stacjonarnego z kartą wifi na usb firmy pentagram model hornet 6122-12. Kiedy jeden z nich jest włączony, drugi nie może się połączyć z siecią. Na ruterze DHCP jest włączone, w każdym z komputerów także. Zmieniałem na różne poziomy zabezpieczeń, nawet na sieć bez zabezpieczeń, ale ciągle to samo. Filtrowanie po macach również jest wyłączone. Okazyjnie łączy się także Playstation 3 bezprzewodowo i nie ma problemu, nie ma żadnego konfliktu.
Ma ktoś jakieś sugestie? Jeżeli mam podać więcej szczegółów, to podajcie tylko jakie. Z góry dzięki za pomoc.
D Link 524 + 4 komputery = problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: D Link 524 + 4 komputery = problem
kofeina, wrzuć <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> /all z obu problematycznych kompów po próbie połączenia.
Jaka pula adresów dla serwera DHCP?
Rozumiem, że jak podłączysz tylko jeden ze "złych" kompów to działa bez problemu?
Jaka pula adresów dla serwera DHCP?
Rozumiem, że jak podłączysz tylko jeden ze "złych" kompów to działa bez problemu?