Jako mocno niezadowolony posiadacz internetu Orange Standard chcilabym przejsc na oferte Optimum (GSM + CDMA), w salonie powiedzieli, że jest taka możliwość ale modem musialbym zdobyć na własną rękę, natomiast bok orange odpisał że można kupić po cenie rynkowej Anydata ADA 635WA - 849zł bez umowy. Napisalem jeszcze w sprawie 'ceny rynkowej' routera MV 410 firmy Axesstel i zapytam jescze o modem Anydata ADU 500A bo własnie przeczytalem o nim na forum (teoretycznie powinnien być tańszy od 635WA). Jednak cena około 800zl to dla mnie za dużo, wtedy bardziej oplaca mi sie podpisać nową umowe na sam CDMA. Dlatego piszę na forum. Gdzie można kupić (najlepiej router MV 410 bo uzwany bedzie na systemie linux fedora i gentoo i wtedy nie bylo by problemow z wykrywaniem modemu i łaczeniem) lub inny modem który posiadał by wtyk na antene zewnetrzna (nie wiadomo czy będzie potrzebny ale zawsze lepiej mieć), niby uruchamiałem u siebie CDMA z routerem MV 410 od znajomego i wszystko działało sprawnie bez anteny zew. Modem może być używany - ważne zeby sprawny i działał w orange. Może ktoś z forum miałby na sprzedaż. Pozdrawiam