Witam.
Od jakiegoś czasu zasięg w moim routerze (TP LINK TD-W8910G) pogorszył się i nie wiem dlaczego. Router jest na parterze, a laptop na 1 piętrze. Kiedys bez problemu miałem 2 kreski i internet hulaj aż miło teraz z ledwością 1 gdy znajde zasięg. Czy to może być wina WINDOWSa (Vista) czy raczej sprzętu?
I co mógłbym zastosować żeby zasięg w domu poprawić, czy to wystarczy (OVISLINK WL-5460AP) albo czy są lepsze metody wzmocnienia zasięgu.
Pozdrawiam.
Zwiekszenie zasiegu w mieszkaniu.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Zwiekszenie zasiegu w mieszkaniu.
Ostatnio zmieniony 2009-08-10, 16:23 przez locco, łącznie zmieniany 3 razy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Zwiekszenie zasiegu w mieszkaniu.
Ciężko powiedzieć. A nie przemeblowywałeś mieszkania, nie przestawiałeś routera lub coś podobnego?locco pisze:Czy to może być wina WINDOWSa (Vista) czy raczej sprzętu?
AP podłączony kablem to najlepszy sposób poszerzenia zasięgu.locco pisze:I co mógłbym zastosować żeby zasięg w domu poprawić, czy to wystarczy (OVISLINK WL-5460AP) albo czy są lepsze metody wzmocnienia zasięgu.
-
- Początkujący użytkownik forum
Nie, nic nie bylo przestawiane ani meble ani router.
Jest jakiś sposób na to (Najlepiej bezprzewodowy), bo mnie już troche wkurza latanie z laptopem po pokoju;p
Jest jakiś sposób na to (Najlepiej bezprzewodowy), bo mnie już troche wkurza latanie z laptopem po pokoju;p
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jest j/w. Możesz też próbować Universal Repeater, ale czy zadziała - nie wiem.locco pisze:Jest jakiś sposób na to (Najlepiej bezprzewodowy),