Przejściówka RJ11 na RJ45

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sonic soul
Początkujący użytkownik forum

Przejściówka RJ11 na RJ45

Post autor: sonic soul »

Router Linksys WRTU54G
internet Multimedia

problem polega na tym, że zakupiłem router bez wbudowanego modemu ADSL, ale z tego co napisane w instrukcji można połączyć router przez rj45 do modemu, który niestety ma wtyk telefoniczny rj11.

czy bedzie mozliwosc zastosowania rozgaleznika z wtykiem na dwa rj11 do modemu multimedii z tego do jednego rj11 kabelek do telefonu na drugi przejsciowka rj11 na rj45 i polaczenie z routerem?

czy jest mozliwe uzyskanie w ten sposob polaczenia internetowego czy raczej bedzie jakas niezgodnosc pracy polaczonych przejsciowek? czy raczej nie oplaca sie i wymienic router na taki z wbudowanym adsl? jesli tak prosze o porade jaki model brac
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Przejściówka RJ11 na RJ45

Post autor: Jo_gurt »

sonic soul pisze:z tego co napisane w instrukcji można połączyć router przez rj45 do modemu, który niestety ma wtyk telefoniczny rj11.
Chyba coś nie tak. Wtyk telefoniczny w modemie służy do podłączenia... linii telefonicznej :P
Jaki to dokładnie modem? Jeśli nie ma wyjścia RJ45 to pozostaje ci wymiana routera i żadne przejściówki nie pomogą.
sonic soul
Początkujący użytkownik forum

Post autor: sonic soul »

no wlasnie chodzilo mi o to ze wg instrukcja trzeba modem dodatkowo z rj45 czyli rozumiem ze jak mam samo rj11 nic nie zdzialam tylko wymienic modem n ataki z wbudowanym adsl
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

sonic soul, tzn albo wymienić modem na taki z RJ45 albo router na taki z modemem od razu.
ODPOWIEDZ