Huawei E220 jak powrócić od orginalnego softu ORANGE

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
scarylukas
Początkujący użytkownik forum

Huawei E220 jak powrócić od orginalnego softu ORANGE

Post autor: scarylukas »

Witam, Czy istnieje sposób aby powrócić od orginalnej aplikacji ORANGE która była zainstalowana w modemie po jego zakupie? potrzebuje tego dokonać poniewaz modem ma drobne problemy z zasiegiem w serwisie odesłali go z informacją ze dokonywałem pewnych zmian w modemie a gwarancja tego nie obejmuje, telefonicznie uzgodniłem z nimi ze jezeli wgram orginalne oprogramowanie bedzie mógł on byc naprawiony w ramach gwarancji
Awatar użytkownika
fiuzi
Stały użytkownik forum

Re: Huawei E220 jak powrócić od orginalnego softu ORANGE

Post autor: fiuzi »

Z modemu raczej nie da się wyciągnąć softa, albo o tym nie wiem...
Mogę Ci podpowiedzieć tylko tyle, żebyś spróbował poszukać na stronie Orange'a...

Dlaczego? Kiedyś ERA sprzedawała E220 ale HSDPA 1.8 Mb/s czy jakoś tak, potem można było sobie ściągnąć z ich strony uaktualnienie Firmware & Dashboard do 7.2 Mb/s które mają ten "oryginalny" soft z logiem ERY (sam je trzymam na wszelki wypadek, bo wgrywałem nowszy Firmware i niebrandowany Dashboard)...

Także, jeżeli Orange robiła podobną akcję, to powinny pozostać ślady w sieci, szczególnie na stronie operatora...

[ Dodano: 2009-08-13, 13:40 ]
PS: z tego co widzę w sieci, Orange raczej nie udostępniała aktualizacji E220
blueconnect 500MB [EDGE] => Orange Freedom Pro 3GB [CDMA] => Orange Freedom Pro 10GB [CDMA] => T-Mobile Internet Domowy No-Limit [LTE+]
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: SQ08 »

fiuzi pisze: Kiedyś ERA sprzedawała E220 ale HSDPA 1.8 Mb/s czy jakoś tak
To bylo 3.6 Mbps.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”

Steve Jobs.
Awatar użytkownika
fiuzi
Stały użytkownik forum

Post autor: fiuzi »

SQ08 pisze:To bylo 3.6 Mbps.
Tak wiem, znalazłem to 20 minut później od wysłania posta, na stronie ERY, gdzie do tej pory są odpowiednie pliki do aktualizacji...
Orange najprawdopodobniej nie organizował podobnej akcji, bo nawet na ich oficjalnej stronie jest podane, że E220 posiada HSDPA 3.6 Mb/s...
blueconnect 500MB [EDGE] => Orange Freedom Pro 3GB [CDMA] => Orange Freedom Pro 10GB [CDMA] => T-Mobile Internet Domowy No-Limit [LTE+]
ODPOWIEDZ