Internet neostrada - jakie mogą dać promocję dla stałego ...
Moderator: Moderatorzy
- Damiano16
- Stały użytkownik forum
Internet neostrada - jakie mogą dać promocję dla stałego ...
Witam,
mam neostradę 1 mega podpisana umowa na 3 lata... chciałbym się dowiedzieć jaka może mnie czekać od strony TP promocja... chodzi mi oto że np. Neostrada 2 mega w tej samej cenie co 1 mega... mogą tak dać ? Czy coś innego ? Bo właśnie mi sie kończy umowa w Listopadzie i oczekuję od nich chyba jakiejś promocji.....
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-08-16, 20:33 ]
Przenosze na odpowiednie subforum.
mam neostradę 1 mega podpisana umowa na 3 lata... chciałbym się dowiedzieć jaka może mnie czekać od strony TP promocja... chodzi mi oto że np. Neostrada 2 mega w tej samej cenie co 1 mega... mogą tak dać ? Czy coś innego ? Bo właśnie mi sie kończy umowa w Listopadzie i oczekuję od nich chyba jakiejś promocji.....
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-08-16, 20:33 ]
Przenosze na odpowiednie subforum.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet neostrada - jakie mogą dać promocję dla stałego ...
W TP promocje... 
Tam promocją jest sama możliwośc podpisania aneksu na kolejny rok/dwa/trzy,bo inaczej jak umowa przejdzie na czas nieoznaczony zaczniesz płacić "z automatu" ~200 zł za 1 Mbit.
Aneks podpisujesz na zasadach jak dla nowego klienta.

Tam promocją jest sama możliwośc podpisania aneksu na kolejny rok/dwa/trzy,bo inaczej jak umowa przejdzie na czas nieoznaczony zaczniesz płacić "z automatu" ~200 zł za 1 Mbit.
Aneks podpisujesz na zasadach jak dla nowego klienta.
- Damiano16
- Stały użytkownik forum
A jeśli bym wziął w Netii to.. słyszałem że coś trzeba płacić też że internet jest na lini TP ale od Netii. Czy to prawda ?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Trzeba miec aktywną (bądź zawieszoną) linie telefoniczną,czyli abonament trzeba płacić,u dowolnego opa.
Alternatywą jest zawieszenie linii za ~21 zł platne z góry za cały okres zawieszenia,nie dłuższy niż 12 miesięcy (potem na miesiąc odwieszasz i zawieszasz znowu na rok).
Pisałem o tym wielokrotnie na tym forum,podobnie jak o perypetiach z TP,poszukaj.
Alternatywą jest zawieszenie linii za ~21 zł platne z góry za cały okres zawieszenia,nie dłuższy niż 12 miesięcy (potem na miesiąc odwieszasz i zawieszasz znowu na rok).
Pisałem o tym wielokrotnie na tym forum,podobnie jak o perypetiach z TP,poszukaj.
- Damiano16
- Stały użytkownik forum
Kurde... jednym słowem.. "kicha" Tutaj drogo a tutaj jeszcze drożej...

Chyba tylko w Playu brac te 1 mega 10 GB limitu za 80 zł...

Chyba tylko w Playu brac te 1 mega 10 GB limitu za 80 zł...

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Orange Freedom 1 Mbps @ 36 miesięcy =49 zł
Orange Stacjonarny @ 24 miesiące = 37 zł
6 zł drożej,niż Play...![:]](./images/smilies/splash.gif)
Orange Stacjonarny @ 24 miesiące = 37 zł
6 zł drożej,niż Play...
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A kabel to kabel jednak.Patryk_ pisze:6 zł drożej,niż Play...![]()
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Ja również radziłbym nie zmieniać Ci internetu kablowego na bezprzewodowy bo jak już pisałem wcześniej będziesz się tylko z nim męczył chcąc oglądać filmy itp. 

- Damiano16
- Stały użytkownik forum
Witam,
ok, w takim razie zostaję przy Neostradzie bo widzę że mój kolega "ściemniał" co do prędkości internetu.. mówił mi że ma 3.6 Mega myślę kurczę super taka szybkość za 45 zł ?! Biorę. Ale jednak ma 1 Mega potwierdził to test internetu na stronie www.speedtest.net.
Dziękuję wszystkim za odpowiedź w tym temacie i pomoc.
ok, w takim razie zostaję przy Neostradzie bo widzę że mój kolega "ściemniał" co do prędkości internetu.. mówił mi że ma 3.6 Mega myślę kurczę super taka szybkość za 45 zł ?! Biorę. Ale jednak ma 1 Mega potwierdził to test internetu na stronie www.speedtest.net.
-
- Stały użytkownik forum
Kolega nie ściemniał bo modem jest w stanie taka prędkość uzyskać ale nie w Play bo tam jest ograniczenie programowe do 1mbitaDamiano16 pisze:Witam,
-
- Guru bezprzewodowy
Realna przepustowość to 512kbps, co prawda 1Mbit można osiągnąć ale poza godzinami szczytu. Dodam, że Orange Free 512 nawet na 3lata za 39zł będzie działał dużo lepiej niż Play Online nie mówiąc o 80zł=10GB.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
marens, piszesz na podstawie jednej lokalizacji chyba. Weź już nie wieszaj psów na tym Play przy każdej okazji. Jak źle chodzi to zrób cesję.marens pisze:Realna przepustowość to 512kbps, co prawda 1Mbit można osiągnąć ale poza godzinami szczytu.
W jednej lokalizacji lepiej w drugiej nie. U mnie Play chodzi 900kb/s w godzinach szczytu a Orange zipie. Plus się poprawił i ciągnie po 3-3.5Mb/s, Era lekko muli.
I chyba chodziło Ci o Orange Freedom.

-
- Guru bezprzewodowy
Rozumiem, że Wrocław = jedna lokalizacja.ja.michal pisze:marens, piszesz na podstawie jednej lokalizacji chyba. Weź już nie wieszaj psów na tym Play przy każdej okazji. Jak źle chodzi to zrób cesję.
Duszniki Zdrój = jedna lokalizacja.
Brzeg Opolski = jedna lokalizacja.
Jak tak to nie ma sprawy. Nie będę poruszał tej kwestii.
-
- Stały użytkownik forum
No to chyba masz pecha bo mnie Play działa zarówno w Katowicach w trzech rożnych lokalizacjach i w mniejszym mieście Czeladz i o kazdej porze mam maksymalne pobieranie 125kbpsmarens pisze:Realna przepustowość to 512kbps, co prawda 1Mbit można osiągnąć ale poza godzinami szczytu. Dodam, że Orange Free 512 nawet na 3lata za 39zł będzie działał dużo lepiej niż Play Online nie mówiąc o 80zł=10GB.
-
- Guru bezprzewodowy
ja.michal pisze:Weź już nie wieszaj psów na tym Play przy każdej okazji.
Jak mam pecha to mam pecha.Brudsien pisze:No to chyba masz pecha
Dziwny przypadek, może powiecie mi jeszcze że Play 2G głosowe działa dobrze...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Bo działa. Gadałem dziś 30min po GSM w Playu i wszystko było jak trzeba.marens pisze:może powiecie mi jeszcze że Play 2G głosowe działa dobrze...
-
- Stały użytkownik forum
No mam dwa numery z play i jakość rozmów zarówno w 2G i 3G jest dobra, nie przerywa polaczenia ani nie ma dziwnych zakłóceńmarens pisze:...może powiecie mi jeszcze że Play 2G głosowe działa dobrze...