pomoc z huawei E160 PLAY
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
pomoc z huawei E160 PLAY
witam wszystkich bardzo serdecznie,mam pytanie i proszę o pomoc:)
ściągnąłem dzisiaj simlocka z modemu E160
dotychczasowo chodził w play,zależy mi na korzystaniu w każdej sieci.
Na playu po połączeniu kontrolka migała czały czas w kolorze niebieskim,teraz przy włożeniu karty orange miga raz w kolorze zielonym,raz niebieskim a raz błękitnym:/
czy to aby normalne??
i jak z oprogramowaniem?mogę chodzić na playu??czyli na oryginalnym czy teraz musiałbym coś innego zainstalować?
proszę bardzo o pomoc,za którą z góry bardzo dziękuje
ściągnąłem dzisiaj simlocka z modemu E160
dotychczasowo chodził w play,zależy mi na korzystaniu w każdej sieci.
Na playu po połączeniu kontrolka migała czały czas w kolorze niebieskim,teraz przy włożeniu karty orange miga raz w kolorze zielonym,raz niebieskim a raz błękitnym:/
czy to aby normalne??
i jak z oprogramowaniem?mogę chodzić na playu??czyli na oryginalnym czy teraz musiałbym coś innego zainstalować?
proszę bardzo o pomoc,za którą z góry bardzo dziękuje
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: pomoc z huawei E160 PLAY
A jaki zasięg sieci?
Oprogramowanie może być Playa. To nie przeszkadza.
Oprogramowanie może być Playa. To nie przeszkadza.
-
teraz wyciągnąłem orange i mam play i chodzi bez zmian.Zasięg nie ginie,to czyli będe mógł na tym oprogramowaniu także korzystać z sieci polskiej i zagranicznej??
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Może zwyczajnie masz daleko do stacji Orange i taki efekt.drPita pisze:teraz wyciągnąłem orange i mam play i chodzi bez zmian
Tak. Tylko profil tworzysz z odpowiednim APN, loginem i hasłem.drPita pisze:będe mógł na tym oprogramowaniu także korzystać z sieci polskiej i zagranicznej??
-
obserwuje teraz modem i kolory diód zmieniają się wraz zmianą połączenia z WCDMA na HDSPA ale wcześniej wydaje mnie się że na pleyu było stabilne połączenie a teraz skacze raz na ten raz na ten.Internet jest cały czas,czy można było coś uszkodzić simlockiem?? sciągany był kodem?dziękuje za pomoc
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przy słabym zasięgu może skakać, albo jak jest nodeB obciążony. No i jak nie potrzebna jest szybka transmisja to "schodzi" na WCDMA modem.drPita pisze:wraz zmianą połączenia z WCDMA na HDSPA
Znikome prawdopodobieństwo. Praktycznie nie możliwe.drPita pisze:można było coś uszkodzić simlockiem?? sciągany był kodem?
-
szczerze dziękuje za wszytsko i pozdrawiam:)
p.s.
jeszcze małe pytanie mam jeszcze stary modem pcmcia z orange na abonament modem ZTE MF 330
czy z nim też można coś zrobić??
szukałem tutaj na forum ale <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> nie mogę nic o simlocku,piszą tylko że niby w orange te modele simlocka nie miały
wkładając do niego karte nie można połączyć się przez play
jeszcze raz bardzo dziękuje i pozdrawiam
p.s.
jeszcze małe pytanie mam jeszcze stary modem pcmcia z orange na abonament modem ZTE MF 330
czy z nim też można coś zrobić??
szukałem tutaj na forum ale <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> nie mogę nic o simlocku,piszą tylko że niby w orange te modele simlocka nie miały
wkładając do niego karte nie można połączyć się przez play
jeszcze raz bardzo dziękuje i pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Aplikację do ZTE musisz mieć.drPita pisze:do niego karte nie można połączyć się przez play
Modem łapie zasięg sieci czy wyszukuje cały czas (po diodach patrząc).
-
jak włożę karte play do tego modemu a mam właczony orange business Ewerywhere to kontrolka świeci cały czas na czerwono a zasięgu sieci nie pokazuje już żadnego
a o jakiej aplikacji mowa??
a o jakiej aplikacji mowa??
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Chyba ta co podałeś czyli OBE ma w sobie sterowniki do ZTE. Chyba modem ma simlocka więc nici, albo trzeba zdjąć.
-
dzisiaj głownie chciałem się skupić na modemie E160
zdjąłem simlocka i po prostu chciałem wiedzieć czy wszystko poszło dobrze ale skoro mówisz że jest OK i internet chodzi tak jak powinien to widocznie tak jest:)
zależało mi na tym bo chciałem wziąść go na dniach za granice i spróbować czy będzie chodził w vodafone ale w takim razie będe musiał poczytać coś o tym co mi napisałeś z tym
APN, loginem i hasłem.
nie powiem,że nie będe próbować walczyć też z tym ZTE MF 330
zawsze to lepiej jak są dwa:D
coś tam w zastępstwie musi być
dzięki wielkie
[ Dodano: 2009-08-16, 23:02 ]
oki wszystko działa i E160
i ZTE MF 330:)
zdjąłem simlocka i po prostu chciałem wiedzieć czy wszystko poszło dobrze ale skoro mówisz że jest OK i internet chodzi tak jak powinien to widocznie tak jest:)
zależało mi na tym bo chciałem wziąść go na dniach za granice i spróbować czy będzie chodził w vodafone ale w takim razie będe musiał poczytać coś o tym co mi napisałeś z tym
APN, loginem i hasłem.
nie powiem,że nie będe próbować walczyć też z tym ZTE MF 330
zawsze to lepiej jak są dwa:D
coś tam w zastępstwie musi być

dzięki wielkie
[ Dodano: 2009-08-16, 23:02 ]
oki wszystko działa i E160
i ZTE MF 330:)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Zainteresuj się programem Top_NetInfo: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557&postdays=0&postorder=asc&start=0drPita pisze:zależało mi na tym bo chciałem wziąść go na dniach za granice i spróbować czy będzie chodził w vodafone ale w takim razie będe musiał poczytać coś o tym co mi napisałeś z tym
APN, loginem i hasłem.
Tam masz już wpisane APN-y oraz hasła dla wszystkich polskich sieci, a także dla najczęściej używanych przez Polaków sieci zagranicznych.
Wystarczy wybrać operatora z listy i już możesz się łączyć

Krzysztof