Limity transferu u operatorów
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Limity transferu u operatorów
Na czym polegają limity transferu u operatorów internetu bezprzewodowego (najczęściej 1GB). Czy dotyczą one tylko ściąganych danych , czy może sumy ściąganych i wysyłanych ? A może w zależności od operatora wygląda to różnie ?
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Limity transferu u operatorów
Jak sama nazwa wskazuje "limit transferu danych" oznacza ogólnie wszelkie wysłane lub odebrane dane, dla operatora nie ma znaczenia czy wysyłasz czy dobierasz. Najlepszy jest zapis w umowie ktory mowi wlasnie o tych ograniczeniach - w celu zapewnienia najlepszej jakosci usług swiadczonyc przez operatora itp.... Osobiscie twierdze ze tymi zapisami powinien zajac sie Urząd ds. ochrony konsumenta. Codziennie w "magicznym pudełku" (TV) widze reklamy beprzewodowego internetu gdzie duzy nacisk jest kładziony na "bezprzewodowy", "najszybszy" i "bez ograniczeń" a prawda jest troche mniej różowa :-) Jestem ciekawy że nikt nie złożył do tej pory skargi to tego urzędu - ja niestety nie mogę korzystam z SIMDATY.....
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Hej kolego czekam na twoje pomysły odnośnie złożenia skargi na Orange.pl odnośnie limitu transferu! Ja mam EDGE i juz mi zablokowali transfer <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> bo niby przekroczyłem dane! Ale ile ściągnołem to mni nie udzielili informacji! Zapraszam na gg to pogadamy gg7729824
-
Niestety nie mam GG wiec podaj maila to sie odezwe.
Proponuję dyskusję dokończyć tutaj. Być może wiele osób ma podobny problem. Ja go jeszcze nie doświadczyłem ... ale kto wie ...Daniel Gdynia pisze:Niestety nie mam GG wiec podaj maila to sie odezwe.
ostatnio sciągałem sp4 - to prawie 140 MB

-
- Użytkownik forum
Jak duży transfer równoległy potrafi obsłużyć jedna stacja ?Anonymous pisze:Proponuję dyskusję dokończyć tutaj. Być może wiele osób ma podobny problem. Ja go jeszcze nie doświadczyłem ... ale kto wie ...Daniel Gdynia pisze:Niestety nie mam GG wiec podaj maila to sie odezwe.
ostatnio sciągałem sp4 - to prawie 140 MB
-
W Erze w zależności od opcji blueconecta masz 0,5GB lub 2GB limitu transferu na okres rozliczeniowy.
Jak to wygląda w Plusie i Orange ??
Jak to wygląda w Plusie i Orange ??
608 066 086 - ADB Era
hej no to jak wygląda sprawa skargi do Urząd ds. ochrony konsument
może jakieś instrukcję bo się tam wybieram!
może jakieś instrukcję bo się tam wybieram!