Blueconnect - zamiera
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Blueconnect - zamiera
Witam!
Od kilku dni mam problem z połączeniem, a konkretniej chodzi o to, że po połączeniu i otwarciu 2-3 stron połączenie zamiera i download jest na zerowym poziomie. Muszę się rozłączyć i ponownie połączyć, aby znowu otworzyć kilka stron, a później znowu nic się nie otwiera ;/
Czasami w menadżerze wyskakuje błąd 678. Wtedy muszę wyłączyć komputer i odłączyć zasilanie (chociaż wydaje mi się, że odłączenie modemu i ponowne podłączenie dało by ten sam efekt).
Instalowałem od nowa sterowniki, łączyłem się przez dial-up... nic nie pomogło ;/
Mam Vistę Home Premium, modem E160, zasięg powyżej 90% EDGE.
Co może być tego przyczyną??
Od kilku dni mam problem z połączeniem, a konkretniej chodzi o to, że po połączeniu i otwarciu 2-3 stron połączenie zamiera i download jest na zerowym poziomie. Muszę się rozłączyć i ponownie połączyć, aby znowu otworzyć kilka stron, a później znowu nic się nie otwiera ;/
Czasami w menadżerze wyskakuje błąd 678. Wtedy muszę wyłączyć komputer i odłączyć zasilanie (chociaż wydaje mi się, że odłączenie modemu i ponowne podłączenie dało by ten sam efekt).
Instalowałem od nowa sterowniki, łączyłem się przez dial-up... nic nie pomogło ;/
Mam Vistę Home Premium, modem E160, zasięg powyżej 90% EDGE.
Co może być tego przyczyną??
- ghoes
Re: Blueconnect - zamiera
być może problem z portem USB... (zasilanie-niskie napięcie, skoki napięcia) trzeba spróbować podpiąć pod inny port, ewentualnie odłączyć to co jest podłączone...
ja miałem np. uszkodzony wtyk "mini USB" musiałem wymienić kabelek...
ja miałem np. uszkodzony wtyk "mini USB" musiałem wymienić kabelek...
ghoes
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Jaki masz poziom sygnału ?? ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
Tomek7 pisze:Jaki masz poziom sygnału ??
- napisałem wcześniej ;pDiller22 pisze:zasięg powyżej 90% EDGE
Do USB mam podłączoną klawiaturę (raczej nie odłączę

- ghoes
czasami tak jest, że sieć jest przeciążona i połączenie wisi (niby jest, a ruch sieciowy na poziomie zerowym), siła sygnału (jak na moje doświadczenie) ma znaczenie drugorzędne. Można mieć jedną kreskę i mieć transfer na maksymalnym poziomie, a można mieć full sygnał i transfer bliski zeru. Gdybyś miał możliwość podpięcia innego modemu, telefonu, to można by ustalić, czy problem leży po stronie sieci, sprzętu, czy może konfiguracji systemu...
ghoes
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja bym jeszcze proponowal aktualizacje firmware. W tym modelu duzo problemow jest z tego powodu...

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
a ja mam inny problem bo podczas srwowania modem sie potrafi poprostu wyłączyć i trzeba go odpiąć i wpiąć żeby działał
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
To zapewne kwestia niskiej wydajności zasilania z portu USB.a ja mam inny problem bo podczas srwowania modem sie potrafi poprostu wyłączyć i trzeba go odpiąć i wpiąć żeby działał
Nawet jak wpinasz obie wtyczki USB,to bywa,szczególnie w laptopach dziwnych firm i starych płytach głównych blaszaków,że prądu nie starcza.
-
- ### BAN ###
Diller22, podłącz modem bezpośrednio do USB bez żadnych przedłużek, u mnie to pomogło 

-
Razem kabla mam gdzieś 4-5 metrów i podpięte jest na jednym USB do Huba. Jak podepne modem do płyty głównej to komp mi nie odpala. Staje w momęcie tam gdzie sie do biosu wchodzi
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Bo max dla USB to 5 metrów kabla. A hub ma własne zasilanie czy nie???
-
To jest Hub Do PCI podłączony więc chyba nie powinno być problemów
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jeśli płyta główna nie jest w stanie zasilić portów USB,to z zasilaniem magistrali PCI też może być problem.To jest Hub Do PCI podłączony więc chyba nie powinno być problemów
-
- Guru bezprzewodowy
Czasami zdarzają się problemy z starszych komputerach.
Masz na płycie głównej porty USB?
Masz na płycie głównej porty USB?
- wojteks
- *** Administrator ***
Podaj jakiegoś linka do tego urządzenia, mnie się wydaje że to karta USB na PCI a nie hub USB. Czy działają na nim inne urządzenia USB (np. zewnętrzny HDD).jonowaty pisze:To jest Hub Do PCI podłączony więc chyba nie powinno być problemów
Jeżeli jest problem z zasilaniem portu to musisz dokupić zewnętrzny Hub USB z własnym zasilaczem 5V 2000mA np. taki http://allegro.pl/item731683998_hub_3_x ... ilacz.html
Nie pomagam na PW!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Karta USB na PCI zawiera w sobie hosta (kontroler,zwykle "dwukanałowy") i huba zazwyczaj też,jeśli ma więcej niż dwa portywojteks pisze:mnie się wydaje że to karta USB na PCI a nie hub USB.

-
Płyta główna To asus M2N4 - SLI płyta ma 2 lata i w sobie ma 4 porty ale ze wzglęu na to iż mam wiele <font color="#FF00FF"><b>»»urządze««</b></font> na USB dokupiłem karte na pci. Zasilacz mam 400w ale jak podłącze modem na pojednyczy kabel to jest ok ale wtedy sygnał jest przyzwoity trudniej znaleźć.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jaki dokładnie.jonowaty pisze:Zasilacz mam 400w
To tylko to co sugerowałem wcześniej. Dodatkowy Hub z zasilaczem.jonowaty pisze:jak podłącze modem na pojednyczy kabel to jest ok
Nie pomagam na PW!