To nie "internet mobilny to jedno wielkie nieporozumienie", tylko limity. Internet mobilny to dobrodziejstwo dla wielu. Kto mial modem analogowy 14,4kb/s w tpsa ten wie o czym pisze.sp6huk pisze:Dla mnie internet mobilny to jedno wielkie nieporozumienie (po limicie) Jak w 21 Wieku można mieć internet z ograniczeniem po limicie do 16kb/s
Internet Play - co o nim myślicie ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Internet Play - co o nim myślicie ?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tylko stronki wtedy trochę inaczej wyglądałyBliSki pisze:Kto mial modem analogowy 14,4kb/s w tpsa ten wie o czym pisze.

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Tak, tylko chodzi mi o to, że teraz mamy internet w każdym dowolnym miejscu a kiedyś tylko w domu a do tego trzeba było ze stoperem impulsy liczyćJo_gurt pisze:Tylko stronki wtedy trochę inaczej wyglądały

Dlatego uważam, że internet mobilny to spora rewolucja w dostępie do sieci.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Guru bezprzewodowy
Zgadza sięsp6huk pisze:Niech to ktoś potwierdzi.
Zaczynałem od 56000Jo_gurt pisze:Tylko stronki wtedy trochę inaczej wyglądały(ja się załapałem już na 33600
)
Tylko stronki wtedy mniej ważyły i nie było tyle dzieci Neostrady, bo każdy liczył się z "impulsem". Kolega miał wtedy pakiet "non stop" z Dialogu, składali się w dwóch wymieniali loginami i hasłami i login/hasło działało wszędzie gdzie był Dialog.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Watpie czy chcialbys korzystac z mobilnego "neta" bez limitow...Nie ma sensu liczyc na rozsadek ludzi, mam watpliwosci czy by chociaz strony sie normalnie ladowaly...BliSki pisze: To nie "internet mobilny to jedno wielkie nieporozumienie", tylko limity.
[ Dodano: 2009-08-18, 13:44 ]
Z drugiej jednak strony jestem za rozsadnymi predkosciami polimitowymi...16kb/s czy 32kb/s to kompletna porazka i trudno nazwac to korzystaniem z neta...
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Dla mnie rozsądna prędkość polimitowa to coś w granicach 64kb/s wtedy nawet stronki wmiare dobrze by sie ładowały 

-
- Guru bezprzewodowy
Pomimo iż nie jestem zwolennikiem Playa muszę powiedzieć, że jest to całkiem niezła alternatywa dla mało wymagających. Stosunek ceny do jakości. Gdyby nie Play to wiele osób nie miałoby możliwości posiadania rozsądnego w cenie dostępu do internetu. Mam nadzieję, że wszystkie błędy są błędami okresu początkowego i jak staną na nogi a ją już tego bliscy zacznie się to zmieniać. Tak naprawdę gdyby nie Play to nie wiem czy mielibyśmy 0,29zł/min w prepaidzie, internet z rozsądnymi limitami za 50-70zł
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Też mam podobne zdanie, za takie pieniądze jest to akceptowalny net. Jak podpisywałem cyrograf to do wyboru miałem 3GB za 60zł na przedłużenie w plusie z ogoraniczeniem 1.5Mb (taki modem) i kiepskim edge w 2 miejscu gdize przebywam, albo 10GB z ograniczeniem do 1Mb w play(wszędzie gdzie neta potrzebuje). Co prawda zdarzają sie chwile czasem nawet tygodnie że chodzi paskudnie, ale normalnie da się korzystać.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- ### BAN ###
Zgadzam się z tobą sp6huk,sp6huk pisze:Dla mnie rozsądna prędkość polimitowa to coś w granicach 64kb/s wtedy nawet stronki wmiare dobrze by sie ładowały

Ja mam akurat internet z ery i po limicie to jest masakra bez kabli nawet sie zamula czasem
![:]](./images/smilies/splash.gif)