[problem] Windows Me - problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[problem] Windows Me - problem
Witam.
Próbowałem zainstalować AxessManager na starym kompie z Windows Me i po zainstalowaniu przy próbie uruchomienia programu wyskakuje następujący komunikat: Library AxessModem. Dll not found! Ma ktoś może pomysł o co chodzi i jak sobie z tym poradzić? A i nie pytajcie dlaczego windows Me bo to długa historia, nie mój komp a przeinstalowywać na xp też bym nie chciał.
Próbowałem zainstalować AxessManager na starym kompie z Windows Me i po zainstalowaniu przy próbie uruchomienia programu wyskakuje następujący komunikat: Library AxessModem. Dll not found! Ma ktoś może pomysł o co chodzi i jak sobie z tym poradzić? A i nie pytajcie dlaczego windows Me bo to długa historia, nie mój komp a przeinstalowywać na xp też bym nie chciał.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: [problem] Windows Me - problem
Zwyczajnie system za stary nie ma wsparcia dla niego. Sterowników nie ma zwyczajnie.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Trzeba zdjąć pin z karty urim używając nowszego kompa (być może można włożyć do zwyłego telefonu gsm?) a routera można używać łącząc się po kablu czy wifi, bez użycia jakich kolwiek sterowników/softu od niego.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
Osobiście miałem taki sam problem z Win98. Musisz podłączyć go pod Ethernet bo przez USB nie będzie działać. Jeżeli masz taką możliwość to radze zainstalowanie Win2000 bo on już jest jak XP a mocy bieże tyle co ME 

-
- Guru bezprzewodowy
Orange blokuje możliwość ściągania PINu z kart SIM, zaraz sprawdzę jak to jest z URIM.krystianb pisze:Trzeba zdjąć pin z karty urim używając nowszego kompa (być może można włożyć do zwyłego telefonu gsm?) a routera można używać łącząc się po kablu czy wifi, bez użycia jakich kolwiek sterowników/softu od niego.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Z tymi nie ma tego problemu, nawet nie wiem czy w poradniku orange nie ma instrukcji jak pin wyłączyć przy korzystaniu z routera.marens pisze: zaraz sprawdzę jak to jest z URIM.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki za pomoc po kablu Ethernet rzeczywiście działa ale czy komuś udało się zainstalować AxessManager na Win ME albo czymś podobnym bo net działa ale to oprogramowanie też by się zdało do ustalenia najlepszego sygnału. Jeżeli nie to trudno jakoś sobie po radze ale w instrukcji obsługi piszą, że na ME i tym podobnych teoretycznie też powinno działać więc może jest jakiś patent na zainstalowanie tego bo z tymi starszymi systemami to nie miałem zbyt wiele do czynienia.krystianb pisze:Trzeba zdjąć pin z karty urim używając nowszego kompa (być może można włożyć do zwyłego telefonu gsm?) a routera można używać łącząc się po kablu czy wifi, bez użycia jakich kolwiek sterowników/softu od niego.