Pomocy - radiówka w laptopie

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
borysman
Początkujący użytkownik forum

Pomocy - radiówka w laptopie

Post autor: borysman »

Witam forumowiczów, to mój pierwszy post, liczę na szybka pomoc
Otóż, mam radiówkę w kompie, ale kupiłem laptopa i kompa wywaliłem i mam teraz tylko kabelek od anteny kierunkowej z nakręcaną końcówką, jaki mam kupic router do czegos takiego? Chodzi mi po prostu o to że podłączam sobie kabel od anteny do routera, konfiguruje wszystko i bezproblemowo podłączam się do neta na laptopie.. Nie mogłem znaleźć żadnej wskazówki na tym forum, są podobne tematy ale w żadnym nie znalazłem rozwiązania... Nie wchodzi w grę także dzielenie łącza na dwa kompy czy coś, tak jak napisałem tylko laptop, napiszcie jaki router potrzebuję i jakie koszta mniej więcej muszę ponieść.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Pomocy - radiówka w laptopie

Post autor: Jo_gurt »

borysman, nie potrzebujesz routera tylko AP. Najlepiej coś z oferty Edimaksa lub Ovislinka.
Oczywiście lap podłączony kablem.
borysman
Początkujący użytkownik forum

Re: Pomocy - radiówka w laptopie

Post autor: borysman »

Chodzi mi o konkretny model, najlepiej link z allegro.pl bo z tamtąd bede zamawiał, podkreślam że chodzi mi o połączenie bezprzewodowe a nie przewodowe, no chyba ze tak sie nie da... ;/
ODPOWIEDZ