Dzialaja tylko strony internetowe.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
vladimirro
Początkujący użytkownik forum

Dzialaja tylko strony internetowe.

Post autor: vladimirro »

Mam od kilku dni taki problem, ze dzialaja mi tylko strony internetowe. Nie moge sie polaczyc ani z komunikatorem gg ani tlenem, nie moge uruchomic zadnej gry internetowej i nie moge wlaczyc zadnego programu p2p. Dzialaja tylko strony internetowe i to nie do konca bo do wielu nie moge sie zalogowac ( bez-kabli.pl to wyjatek). Gdy staram sie pingowac jakikolwiek serwer to otrzymuje komunikat.

Odpowiedź z (tutuaj ip mojego routera?): Port docelowy jest nieosiągalny.

Mam siec radiowa z pewnej firmy, ktora zamontowala mi w domu router i jakis mniejszy nadajnik radiowy dzieki czemu mam tez internet na laptopie. O dziwo na laptopie wszystko dziala jednak gdy go podepne bezposrednio kablem do routera tak jak peceta to wszystko znow zaczyna sie chrzanic.

Moj admin nie odpowiada na moje wiadomosci wiec moze wy mi w tym pomozecie.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Dzialaja tylko strony internetowe.

Post autor: Jo_gurt »

vladimirro, problem najwyraźniej jest z konfiguracją tych sprzętów. Ciężko coś poradzić nie znając jej.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

vladimirro pisze:Mam siec radiowa z pewnej firmy, ktora zamontowala mi w domu router i jakis mniejszy nadajnik radiowy dzieki czemu mam tez internet na laptopie.
1) Ale oni to wszystko robili, czy Ty dołożyłeś sobie ten router, aby mieć internet po WiFi?
2) Czy tak było od początku?

Możliwości jest wiele, np. ograniczenie po <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119029#119029" target="_blank">»TTL«</a>, ale takie sprytne, że WWW czyli port 80 działa.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
vladimirro

BliSki pisze: 1) Ale oni to wszystko robili, czy Ty dołożyłeś sobie ten router, aby mieć internet po WiFi?
Oni robili wszystko.
BliSki pisze: 2) Czy tak było od początku?
Nie, przez pol roku nie mialem takich problemow. Mialem inne ale to juz inna sprawa.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

vladimirro pisze:Nie, przez pol roku nie mialem takich problemow.
Może zatem coś zmienili u siebie. Jaki masz wynik <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119029#119029" target="_blank">»TTL«</a> ?? :?:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
vladimirro

BliSki pisze: Może zatem coś zmienili u siebie. Jaki masz wynik »TTL« ?? :?:
Gdy staram sie pingowac obojetnie jaki serwer dostaje taka wiadomosc.
Odpowiedź z 192.168.100.252: Port docelowy jest nieosiągalny.

a gdy pinguje to ip to...
Odpowiedź z 192.168.100.252: bajtów=32 czas<1 ms TTL=128

Na laptopie, ktory jakims cudem chodzi normalnie moge pingowac wszystko a TTL wynosi 128.
ODPOWIEDZ