Mam od kilku dni taki problem, ze dzialaja mi tylko strony internetowe. Nie moge sie polaczyc ani z komunikatorem gg ani tlenem, nie moge uruchomic zadnej gry internetowej i nie moge wlaczyc zadnego programu p2p. Dzialaja tylko strony internetowe i to nie do konca bo do wielu nie moge sie zalogowac ( bez-kabli.pl to wyjatek). Gdy staram sie pingowac jakikolwiek serwer to otrzymuje komunikat.
Odpowiedź z (tutuaj ip mojego routera?): Port docelowy jest nieosiągalny.
Mam siec radiowa z pewnej firmy, ktora zamontowala mi w domu router i jakis mniejszy nadajnik radiowy dzieki czemu mam tez internet na laptopie. O dziwo na laptopie wszystko dziala jednak gdy go podepne bezposrednio kablem do routera tak jak peceta to wszystko znow zaczyna sie chrzanic.
Moj admin nie odpowiada na moje wiadomosci wiec moze wy mi w tym pomozecie.
Dzialaja tylko strony internetowe.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Dzialaja tylko strony internetowe.
vladimirro, problem najwyraźniej jest z konfiguracją tych sprzętów. Ciężko coś poradzić nie znając jej.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
1) Ale oni to wszystko robili, czy Ty dołożyłeś sobie ten router, aby mieć internet po WiFi?vladimirro pisze:Mam siec radiowa z pewnej firmy, ktora zamontowala mi w domu router i jakis mniejszy nadajnik radiowy dzieki czemu mam tez internet na laptopie.
2) Czy tak było od początku?
Możliwości jest wiele, np. ograniczenie po <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119029#119029" target="_blank">»TTL«</a>, ale takie sprytne, że WWW czyli port 80 działa.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Oni robili wszystko.BliSki pisze: 1) Ale oni to wszystko robili, czy Ty dołożyłeś sobie ten router, aby mieć internet po WiFi?
Nie, przez pol roku nie mialem takich problemow. Mialem inne ale to juz inna sprawa.BliSki pisze: 2) Czy tak było od początku?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Może zatem coś zmienili u siebie. Jaki masz wynik <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119029#119029" target="_blank">»TTL«</a> ??vladimirro pisze:Nie, przez pol roku nie mialem takich problemow.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Gdy staram sie pingowac obojetnie jaki serwer dostaje taka wiadomosc.BliSki pisze: Może zatem coś zmienili u siebie. Jaki masz wynik »TTL« ??
Odpowiedź z 192.168.100.252: Port docelowy jest nieosiągalny.
a gdy pinguje to ip to...
Odpowiedź z 192.168.100.252: bajtów=32 czas<1 ms TTL=128
Na laptopie, ktory jakims cudem chodzi normalnie moge pingowac wszystko a TTL wynosi 128.