Proszę o pomoc z e160

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
cin_mar
Początkujący użytkownik forum

Proszę o pomoc z e160

Post autor: cin_mar »

Witam

Posiadam modem Huawei e160 bez simlocka i problem polega na nie znajdowaniu przez niego sygnału w mniejszych miejscowosciach.

Na miejscu w krakowie i innych wiekszych miastach wszystko ok, ale to raczej nie na tym mialo polegac..

Probowalem na kazdym operatorze i jest to samo - sygnalu nie ma w ogole albo jest znikomy

Znajomy ma laptopa z iPlusa Samsunga NC10 i jego wbudowany modem dziala bardzo dobrze, na orange i plusie ma 3-4 kreski gdzie ja nie mam w ogole na tych samych sieciach.

N arazie tam gdzie nie ma korzystam z telefonu jako modemu, ale jest to zbyt klopotliwe.

Stad moje pytanie na co warto zamienic owy e160 tak zebym mial lepsza antene w sobie, lub tez czy nie warto zmieniac lecz dokupic do niego jakas antene zewnetrzna??

PS. gdyby byl ktos zainteresowany kupnem to moge sprzedac pol roczny owy modem Huawei e160 wraz z karta startowa PLAY i doladowaniem o wartosci 100zl co w chwili obecnej daje 10GB transferu, co do szczegolow prosze PW

Z gory dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez cin_mar, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ