[zasięg] Czy dzięki antenie poprawi sie sygnał?

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Krzychu Ch-z
Początkujący użytkownik forum

[zasięg] Czy dzięki antenie poprawi sie sygnał?

Post autor: Krzychu Ch-z »

Tak więc mieszkam około 10-15km(Chodzież) od nadajnika CDMA w mieście Budzyń. Chciał bym sie dowiedzieć czy antena zewnętrzna ATK 10 poprawi sygnał. Na standardowych antenach mam sygnał czerwony/pomarańczowy.
Ostatnio zmieniony 2009-08-26, 15:01 przez Krzychu Ch-z, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: [zasięg] Czy dzięki antenie poprawi sie sygnał?

Post autor: sp6huk »

W chodzieży nie ma nadajnika CDMA wg. BTSearch. Ale orange ma pozwolenie na postawienie stacji bazowej w twojej miejsowości, i nie wiem która z tych stacji działa ale są jeszcze w Marunowie i w Połajewku i stąd taki słaby sygnał bo te stacje są oddalone od Ciebie znacznie daleko, co nie znaczy ,że nie jest możliwe uzyskanie lepszego sygnału. Jak byś zakupił antenkę to na pewno by wzrosła moc sygnału. Ale sytuacja powinna się niedługo zmienić bo mają wydaną zgodę na uruchomienie stacji bazowej w twojej miejscowości a więc internet śmigał by nawet na dołączonych antenach tylko kiedy to będzie to nie wiadomo. :)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: [zasięg] Czy dzięki antenie poprawi sie sygnał?

Post autor: ja.michal »

sp6huk pisze:tylko kiedy to będzie to nie wiadomo
Ja tylko dorzucę informacje, że Orange jest obowiązane zbudować sieć CDMA do końca roku.
ODPOWIEDZ