Option Globesurfer Icon

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Ajk
Początkujący użytkownik forum

Option Globesurfer Icon

Post autor: Ajk »

Witam,

Mam następujący kłopot z działającym do tej pory bez zarzutu modemem wymienionym w temacie. Po odinstalowaniu go w Menedżerze urządzeń (nie pamiętam już czy modem był ciągle podłączony) z pamięci wewnętrznej modemu zniknęła aplikacja, która instalowała modem (sterowniki) oraz program GlobeTrotter 1.0

Aktualnie po podłączeniu wykrywany jest jako nieznane urządzenie, w jego pamięci znajduje się plik o nazwie .DS_Store oraz katalog o nazwie .Trashes, w którym znajduje się plik o nazwie .501 oraz katalog o nazwie 501 (pusty).

Nie wiem w jaki sposób mogę poradzić sobie z tym problemem. Ręczna instalacja programu GlobeTrotter nic nie daje, a sterowników do tego modemu nie znalazłem ani na stronie Option ani na google :/

Dodam jeszcze, że modem działał w sieci Era, ale posiada zdjętego simlocka (używałem Play Online). Na stronie Ery oczywiście sprawdzałem programy, które można od nich ściągnąć do tego modelu.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Option Globesurfer Icon

Post autor: krystianb »

Przyklejony temat, o globetrotter. To powinno zadziałać, http://download.era.pl/portal/Nozomi_20 ... _1_115.zip trzeba tylko odpalić plik exe intstalujący sterownik.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Ajk

Temat o GlobeTrotter przejrzałem, nic tam nie znalazłem co mogłby mi pomóc :/

To Nozomi ściągnąłem i odpaliłem, ale nic to niestety nie dało.

Najlepiej by było gdyby posiadacz takiego jak mój modemu (ale nie z orange) zamieścił zawartość pamięci flash modemu.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Flash modemu jest na xenii (linki w globetrotterze, z ukrytym użytkownikiem i hasłem)
Ajk

Dzięki za pomoc, pomogło czyszczenie systemu i zainstalowanie jeszcze raz programu GlobeTrotter.

Pojawił się nowy problem, Icon co chwilę gubi mi połączenie, działający na tej samej karcie, w tym samym miejscu i na tym samym laptopie Huawei E220 śmiga stabilnie.

Czy jest możliwe, że jakoś uszkodziłem ten modem (Icon) fizycznie i powinienem go teraz jakoś sprawdzić? Modem "szanowałem" - obyło się bez rzucania, zrzucania itp.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Ajk pisze:Czy jest możliwe, że jakoś uszkodziłem ten modem (Icon) fizycznie i powinienem go teraz jakoś sprawdzić? Modem "szanowałem" - obyło się bez rzucania, zrzucania itp.
Może już nadszedł jego czas, końcówka mocy się wyeksplatowała, albo uszkodzony jest kabel usb. Próbowałeś na powójnym kablu od e220 (obie wrtyczki w kompa wpięte)
ODPOWIEDZ