Iplus GlobeTrotter HSxPA Interet

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Kazik89
Początkujący użytkownik forum

Iplus GlobeTrotter HSxPA Interet

Post autor: Kazik89 »

Witam, mam problem od dłuższego czasu (prawie rok) z tym iternetem albo iplusem;/

Kiedyś, było wszystko ok prędkość HSDPA. Kiedy zakupilem kilkanascie Iplus Extra, to od tamtego momentu internet bardzo wolno wchodzi rzadko co wchodzi na HSDPA zazwyczaj mam EDGE i nie wiem jak naprawic to. Jutro będę mial nowy limit ( <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy na ten miesiąc limit się skończyl ale teraz w ogole nie wskakuje na HSDPA ) to zobacze :klnie: .
A czy moze być to problem, że modem i spadl pare razy z pewnej wysokości i coś sie zepsuło? Ale i tak tego gwarancja nie obejmuje... Probowalem wczoraj wymusic HSDPA ale wtedy sie nie laczyl nawet a przyopminam jestem w zasiegu HSDPA w sumie jest to miasto (Zabrze:D). Moze jakies Porady ??

A dodam jeszcze, że laczylem sie nie menagerem z iplusa, a tez Tym programem "mojMM"
zaznaczajac tylko Umts ale i tak po polaczeniu byl edge;/ Licze na szybka odpowiedz.

Edit:
Dzisiaj powinni mi dac nowy limit ale nie wiem o ktorej mniej wiecej moze ktos z was wie?? czy pod koniec dnia ?
Kazik89

Re: Iplus GlobeTrotter HSxPA Interet

Nowy Limit mam widze ze sie strony szybciej laduja i predkosc pobierania jest wieksza o 16kB/s ale i tak sygnal EDGE jest :cry: a jestem w zasiegu HSDPA :szok:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Zainstaluj GT connect i ustaw tylko umts/hsdpa. Ewentualnie wyjdź na wewnątrz, być może ściany tłumią sygnał na tyle, że nie da się połączyć.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Kazik89

A moglbys mi dac linka do dobrego Gt connect. Ja sciagnalem z http://support.option.com

I mam tam same pliki do odczyty.
Edit
Ok pobralem zainstalowalem plik ma 5.57 MG i pliki do instalacji "Autorun", "32", "64"

I jak zainstalowalem na Autorun to przebieg instalacji byl ok. ale po restarcie komputera jest napisane w tym programie ze nie obsluguje mojego modemu:/

[ Dodano: 2009-08-27, 11:40 ]
iPlus manager 2.2 moglby ktos podac link do instalki tej aktulizacji.

[ Dodano: 2009-08-27, 12:46 ]
Zainstalowalem Gt Connect i sie polaczylem przez ten program:) ale i tak jest przez EDGE a nie HSDPA;/ jak najezdzam myszka na ikone w pasku Gt connect jest napisane bardzo dobr sygnal. Ale jak w Gt Connect daje tylko UMTS/HSDPA i jest naapisane Rejestracja>Nie zarejestrowano i <font color="#FF00FF"><b>»»nie mogę««</b></font> sie polaczyc a jak daje Automatycznie to laczy tylko na Edge to jest Rejestracja> łaczenie. a potem sie laczy i chodzi w edge;/ a mi chodzi o HSDPA bo mialem wczesniej HSDPA.
ODPOWIEDZ