PROBLEM z TL-WN322G !!! POMOCY

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jay1025
Początkujący użytkownik forum

PROBLEM z TL-WN322G !!! POMOCY

Post autor: Jay1025 »

Niestety padł mi dysk i musiałem zakupić sobie nowy no i przy okazji bawić sie w istalacje wszystkiego po koleji. gdy doszedłem do istalacji tego tp linka juz nie było tak wesolo. odnalazlem sterowniki, zaistalowalem, po uruchomieniu programu bardzo ładnie znalazlo mi ruterka i wszystko bardzo ladnie wygladało w tym programie co byl dolaczony do tego tp linka, ale juz na xp nie tak ladnie. caly czas nie trójkątny znak z wykszyknikiem i jest napisane ze jest brak dostepu i ze to nie winka kompa tylko skontaktowac sie z operatorem sieci, a operatorem jestem JA, znaczy rutera. nie spisywalem zadnego ip ani nic. po restarcie jest jeszcze gorzej bo w ogóle nie chce sie właczyc ten program(sterowni). mam haslo na ruterku a na innym kompie podlaczonym do rutera jest ip wpisane recznie ( ten komp jest polaczony kablem. internet mam z neti. nie wiem jaka informacja moze sie jeszcze przydac? Błagam o pomoc. bo te cale komputery troche mnie przerastaja

POMOCY
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: PROBLEM z TL-WN322G !!! POMOCY

Post autor: wojteks »

Wyłącz w programie od Tp-Linka kontrolę połączenia, zrób tak żeby była aktywna opcja Wireless Zero Configuration z Windowsa. Inna możliwość to w program od karty trzeba wpisać takie samo hasło jak na routerze.
Nie pomagam na PW!
Jay1025

A czy nie potrzebuje jakiegos ip ustawic na kompie tam gdzie jest tp link bo doprowadzilem do czegos takiego ze bez wlaczania tego sterownika czy programu co byl dolaczony do tej antenki, na samym XP wyskakuje mi znalezienie mojej sieci bezprzewodowej i wpisuje haslo to od rutera i jest ze pobiera kod sieciowy czy jakos tak i w sumie jest tak cały czas. wysyla ale nie odbiera zadnych danych. I co tu zrobić ??
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

wysyla ale nie odbiera zadnych danych
To wpisz ręcznie IP podobne do tego drugiego komputera (np. o 1 większe na ostatniej pozycji, pozostałe dane jak w tym drugim kompie)
Nie pomagam na PW!
Jay1025

Zrobiłem tak jak pisałeś ( wpisałem ip na kompie troche inne niz jest na tym z ruterkiem ) i wyszło na to że nie miałem internetu w całym domku:( może jeszcze coś poradzicie??
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Jay1025 pisze:wpisałem ip na kompie troche inne niz jest na tym z ruterkiem )
Daj tu wynik <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> z parametrem /all z kompa który ma internet.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ