Orange Freedom Pro i limit

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Re: Orange Freedom Pro i limit

Post autor: adixm »

Dez3rteR pisze: A tak na poważnie skoro wydajność nadajników , tudzież innych urządzeń do propagacji sygnału jest ograniczona ilością użytkowników to może mogli by wprowadzić coś dla owych torenciarzy. Np. Brak limitów w godzinach od 22:00 do 6:00 .Wtedy ruch jest minimalny więc nie zawadzało by to nikomu.

Na zmiany chyba jednak będziemy musieli poczekać aż wejdzie na rynek poważniejsza konkurencja
Braku limitów juz nigdy nie bedzie, jak juz to beda duzo wyzsze niz obecnie(10-15GB), ale z kolei dobrym pomyslem byloby jak juz to mowilem naliczanie polowy transferu w godzinach nocnych, opcja bez limitow w nocy nigdy nie przejdzie, bo nawet w nocy jak wszyscy zaczna sciagac to moze byc w niektorych sektorach problem:/
Oficer pisze:Najlepiej poczekać na wimax może się rozkręci i akurat obejmie moje miejsce zamieszkania :).
Pozdr
Nie wiem gdzie mieszkasz ale na terenach mniej zurbanizowanych w zyciu nie bedzie WIMAXa bo sie zwyczajnie nie oplaca:)A jedyna konkurencja dla OFP bedzie mysle Nordisk przejety przez Polkomtela ale cudow bym sie po tym nie spodziewal...sadze ze bedzie prawie identyczna oferta lub ciut lepsza...
MAREKMAREK
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: MAREKMAREK »

Np. Brak limitów w godzinach od 22:00 do 6:00 .Wtedy ruch jest minimalny więc nie zawadzało by to nikomu.
I to jest dobry pomysł, tylko wtedy wszyscy będą zasysać pliki w nocy i też lipa będzie ... , nie wiem czy jest jakiś lepszy pomysł , jakby tak np. dali dzienny limit 300 MB , a po jego przekroczeniu, blokowali by neta do jakiejś tam sensownej prędkości do końca doby, i tak co dziennie, to wtedy jakiś większych plików by nie pobierali ludzie, tylko korzystali normalnie, no ale w sumie filmu nie pobierzesz, ale to takie science fiction :)
mati.m92
Stały użytkownik forum

Post autor: mati.m92 »

Są już te limity? Net mi zwolnił i nie wiem jaki powód jest? :D
Awatar użytkownika
Oficer
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Oficer »

I każdy to samo :roll: wystarczy przeczytać wcześniejsze posty.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

Dez3rteR pisze:
[ Dodano: 2009-08-31, 15:41 ]
Dez3rteR pisze:co chcemy więcej ? brak limitów :super:
A tak na poważnie skoro wydajność nadajników , tudzież innych urządzeń do propagacji sygnału jest ograniczona ilością użytkowników to może mogli by wprowadzić coś dla owych torenciarzy. Np. Brak limitów w godzinach od 22:00 do 6:00 .Wtedy ruch jest minimalny więc nie zawadzało by to nikomu.
A ja powiem krótko i na temat, limit w internecie mobilnym być powinien bo ludziom (oczywiście nie mówie o wszystkich) widać ,że w głowach się poprzewracało jak nie było limitu i teraz jest wielki problem, "Bo chodzi wolno" :D Chceci dobrego internetu??? Który nada się do backupu internetu??? Zapraszam do Telekomunikacji Kolejowej, GTS Energis, Exatel itp. I taki internet jest właśnie w sam raz do Backupu internetu ale trzeba za niego słono zapłacić.

[ Dodano: 2009-08-31, 15:44 ]
Coś namieszałem z cytowaniem :rotfl:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

kerr pisze:nawet sama nazwa jest myląca "Freedom Pro" - kojarzy się to z marką "Freedom" czyli z ADSL-em
Bo jest dedykowana dla domowych użytkowników tak samo jak adsl a nie mobilnych jak GSM/UMTS.
Oficer pisze:na limcie OFP to to samo co EDGE
Niestety nie prawda. EDGE to do 236kbps a OFP po limicie to do 64kbps.
Nie pomagam na PW!
Dez3rteR
Użytkownik forum

Post autor: Dez3rteR »

sp6huk, Oczywiście , że chcemy dobrego, szybkiego internetu tylko , że w rozsądnej cenie. No i oczywiście o dobrym zasięgu nie ograniczonym do dużych aglomeracji. Niestety dla większości z nas OFP to jedyne rozwiązanie za dość przyzwoite pieniądze. Może orange zdecyduje się na jakiś upgrade co do limitów jak zacznie spadać zainteresowanie OFP. Dobrym rozwiązaniem było by wspomniane 10GB a po wykorzystaniu chociaż te 128kbps to swobodnego przeglądania stron bo te obecne 64kbps to jakaś kpina.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Dez3rteR pisze:sp6huk, Oczywiście , że chcemy dobrego, szybkiego internetu tylko , że w rozsądnej cenie. No i oczywiście o dobrym zasięgu nie ograniczonym do dużych aglomeracji. Niestety dla większości z nas OFP to jedyne rozwiązanie za dość przyzwoite pieniądze. Może orange zdecyduje się na jakiś upgrade co do limitów jak zacznie spadać zainteresowanie OFP. Dobrym rozwiązaniem było by wspomniane 10GB a po wykorzystaniu chociaż te 128kbps to swobodnego przeglądania stron bo te obecne 64kbps to jakaś kpina.
Szybciej wierze w te 10GB niz w 128kb/s po limicie(w cenie okolo 100-120zl), ktos to juz tlumaczyl ze taka predkosc polimitowa jest niemozliwa do zrealizowania
Dez3rteR
Użytkownik forum

Post autor: Dez3rteR »

czyli po kilku sytych miesiącach nadeszły te chude :( no cóż pozostaje czekać na jakieś zmiany bo gorzej to już raczej nie będzie
radekb32
Użytkownik forum

Post autor: radekb32 »

Orange wprowadził te limity trochę bez sensu.
1. Powinni najpierw wprowadzić abonamenty z wyższym limitem.
2. Nie każdy kto ma OFP ma telefon w Orange tak więc SMSa o przekroczeniu limitu nie otrzyma.
3. Powinna być możliwość dokupienia transferu (tak jak w iPlus).
slawek-80
Użytkownik forum

Post autor: slawek-80 »

A ja przy podpisywaniu umowy na Orange Freedom Pro specjalnie podpisałem dodatkową umowę w mixie na telefon aby otrzymywać pakiet złotówek, i do dnia dzisiejszego nie otrzymałem tego pakietu, Orange nie pofatygowało się nawet aby powiadomić mnie sms-em o wprowadzeniu limitu na ten numer. Ostatni raz podpisywałem jakąkolwiek umowę z tym operatorem...
then
Początkujący użytkownik forum

Post autor: then »

Czytam was juz od paru dni. Szkoda ze wprowadzili te limity w OFP, ale predzej czy pozniej musialo to nastapic. W tej chwili posiadam blueconnecta z opcja 500mb i przesiadka na 3gb by byla dla mnie jak zbawienie:). Na wsi jest duzo osob, ktorych zadowoli opcja 3gb, poniewaz nie ma nic lepszego(place 49zl+vat miesiecznie za 0.5gb transferu).
slawek-80
Użytkownik forum

Post autor: slawek-80 »

then pisze:Czytam was juz od paru dni. Szkoda ze wprowadzili te limity w OFP, ale predzej czy pozniej musialo to nastapic. W tej chwili posiadam blueconnecta z opcja 500mb i przesiadka na 3gb by byla dla mnie jak zbawienie:). Na wsi jest duzo osob, ktorych zadowoli opcja 3gb, poniewaz nie ma nic lepszego(place 49zl+vat miesiecznie za 0.5gb transferu).
Kolego, my za internet Orange Freedom Pro też płacimy 49 zł, owszem mamy 3 GB, ale za router trzeba było zapłacić 249 zł, więc wtedy oferta ta nie wygląda tak różowo....
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

slawek-80 pisze:ale za router trzeba było zapłacić 249 z
Porównaj,ile w najniższych taryfach kosztune np.taki Huawei B970 czy Globesurfer II... :cfaniak:
then

Kolego, my za internet Orange Freedom Pro też płacimy 49 zł, owszem mamy 3 GB, ale za router trzeba było zapłacić 249 zł, więc wtedy oferta ta nie wygląda tak różowo....
dla mnie jest rozowo i pewnie wiekszosc (jak nie wszyscy blueconnectowcy, iplusowcy itd). by zaplacila by miec 'normalny' internet.
Awatar użytkownika
acprzemu
Stały użytkownik forum

Post autor: acprzemu »

Trzeba się jakoś zmobilizować pisać do orange, dzwonić, aby znieśli limit. Musimy to zrobić razem alll.
MAREKMAREK

Post autor: MAREKMAREK »

Ale dlaczego chcesz pisać o zniesienie czegoś, na co sam podpisałeś umowę i z czym się zgadzałeś przy kupnie usługi. I tak się ciesz, że tyle czasu nie miałeś limitu ...
lubczyk
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: lubczyk »

Dzięki acprzemu za wieczorny rozśmiewacz. Może jeszcze frytki do tego ?...
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

acprzemu pisze:Musimy to zrobić razem alll.
Najlepiej zwołać manifestację pod siedzibą Centka. :ok: ,albo pod domem Pani Prezes.
Trzeba uzbroić się obowiązkowo w stare opony,dowolny płynny środek łatwopalny,gaśnice śniegowe (bynajmniej nie do gaszenia rozpalonych "ognisk"),transparenty z wymalowanym hasłem "Precz z limitami !",kilka megafonów przenośnych i ręcznych syren alarmowych.
Alternatywą dla opon może być kilka beczkowozów o objętości 7200 dm3 gnojowicy,wysokociśnieniowa pompa i węże strazackie.
No i jeśli znajdą się wśród manifestantów osoby pełnoletnie,obowiązkowo odpowiednią ilosć taniego,owocowego napoju bogów lub wody ognistej trzeba puścić w obieg.

Wtedy na pewno zniosą limity i będzie można backupować Internet do woli.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

acprzemu pisze:Trzeba się jakoś zmobilizować pisać do orange, dzwonić, aby znieśli limit. Musimy to zrobić razem alll.
Za 49zl bez limitow?Zastanow sie najpieerw a pozniej pisz...
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

adixm pisze:Za 49zl bez limitow?Zastanow sie najpieerw a pozniej pisz...
Przecież to się należy !
I najlepiej jeszcze konto premium na rs gratis :ok:
przemox.1
### BAN ###

Post autor: przemox.1 »

lubczyk pisze:Może jeszcze frytki do tego ?...
:rotfl:
I najlepiej jeszcze konto premium na rs gratis :ok:
Chciało by się ale i tak nie zniosą limitów, jak sie podpisało umowę trzeba czekać do końca :]
Awatar użytkownika
acprzemu
Stały użytkownik forum

Post autor: acprzemu »

Dobra może to był głupi pomysł, przynajmniej w CS'a można jeszcze pograć
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Kolega na limicie 8kB/s gra w Lineage'a(ale na OF) a ma srednio dwukrotnie wyzsze pingi
then

adixm pisze:Kolega na limicie 8kB/s gra w Lineage'a(ale na OF) a ma srednio dwukrotnie wyzsze pingi
ja na pingu 500-800ms gralem w ultime;) dac sie da ale wkurza szczegolnie pvp

na OFP jedynie ograniczaja limit, ping zostaje ten sam. gry multiplayer wielkiej przepustowosci lacza nie wymagaja, wiec granie w gry sie nie zmieni:)
bieniek102

Post autor: bieniek102 »

Z tymi frytkami to mnie rozwaliło :D

[ Dodano: 2009-08-31, 23:14 ]
Swoją drogą to ludzie na prawdę zaczynają biadolić i gdybać jakby to coś miało zmienić...od wczoraj mi się uzbierało tyle biadolenia do czytania, żee... ;)
then

Mam pytanie co do OFP- kolega wciska mi kit ze ma OFP bez limitow. upiera sie ze wzial oferte na firme. Szukalem w Internecie i wszystkie oferty OFP sa z limitami 3GB. Odpowiedzi moga byc dwie: albo jeszcze limit na niego nie spadl, albo ma dobre wtyki. Mozliwe jest posiadanie OFP bez limitow?
bieniek102

Post autor: bieniek102 »

then, wątpie żeby takie coś było, aczkolwiek nie mówię, że nie, ale mam znajomą w Orange i troche na temat OFP mi mówiła a ja ją pytałem i jeszcze drugiego kolesia i nic takiego nie mówili...ona jak ona, nie zna się aż tak bardzo ale ten drugi facet się zna i nic takiego nie mówił a jak spytałem o limity to mówił, że w każdej ofercie są...mogą być tylko większe lub mniejsze...
then

to zostaje czekac az uderzy w niego limit jak grom z jasnego nieba :D

specjalnie sobie zmienil z kabla na OFP. nie rozumiem takich ludzi. mial super internet po kablu, bez limitow,lagow, zawsze dzialajacy,tani i jeszcze mu zle...
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Moze wyszlo go to 10-20zl taniej i teraz bedzie plakal:P
Zablokowany