SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Tzn u mnie prawie nigdy nie było więcej niż 1Mb/s...daleko do nadajnika, trudne ukształtowanie terenu...może i został, ale ja na to nie odpowiem bo nigdy nie uzyskałem tak jak niektórzy 2Mb/s i więcej...
Limit jest tylko jeszcze go nie odczułeś . Ale poczekaj , poczekaj juz niedługo.
Ja bez limitów miałem download 2,5mbps i upload 900kbps a teraz up 64kbps down 32kbps. Ciekawe co będzie jak dostane świeże 3gb. Pewnie będzie można pomarzyć o 2,5mb
Na moim necie nie ma zbytniego obciążenia i w wakacje prawie zawsze miałem 2,5Mb/s do 3,2Mb/s w nocy . mogłem podziękować akcji "internet wifi w wioskach" ale już poza nią trzeba zainwestować w OFP bieniek102, ja po limicie nadal gram w CoD 4 więc nie widzę problemu.
Ostatnio zmieniony 2009-09-01, 11:46 przez DagerPL, łącznie zmieniany 1 raz.
slawek-80 pisze:Kolego, my za internet Orange Freedom Pro też płacimy 49 zł, owszem mamy 3 GB, ale za router trzeba było zapłacić 249 zł
A to dobre. To co powiesz na to, że ja swojego Siemensa ES75 zapłaciłem 750 zł podczas podpisywania umowy? Dobre sobie.
To 8 KB po limicie wcale nie jest takie złe, przynajmniej można strony przeglądać. Lepsza prędkość niż w GPRS.
danio pisze:umowę podpisałem 24.04.2009, nie ma w niej nigdzie wzmianki o limitach.
Obowiązują mnie limity ?
Tak, bo w umowie tej informacji nie ma, za to jest ona w regulaminie.
Efekty limitow sa widoczne gołym wystarczy ze je wprowadzili i zarowno pingi jak i predkosci poprawily sie naprawde znaczaco:)Jak ja bylbym operatorem to wycialbym p2p(nie wiem czy to jest do zrobieniaa na OFP) a zwiekszyl za to limity do 5-6GB w tej samej cenie:)
messiah pisze:Genialne. Tylko, że w większości CDMA jest dostępne w rejonach niezurbanizowanych gdzie nie ma hspda.
To dla przecietnego uzytkownika forum jest chyba sprawa oczywista, ale jesli komus nie szkoda kasy to np. za 150zl ma 14Gb do wykorzystania, i moze ja wykorzystac tylko przez CDMA- to nie ma znaczenia
[ Dodano: 2009-09-01, 22:21 ]
Ja jedna mysle ze samo korzystanie z CDMA nie bedzie zbytnio tansze(pewnie bedzie podobnie jak w Nordisku kolo 8GB za 100zl)
sp6huk pisze:Jak na razie limitów nie ma ale jak zostaną wprowadzone to prędkość polimitowa będzie wynosiła (do) 64/32 kb/s. Jak będziesz miał niskie pingi to na pewno będzie można grać.
Chba już są bo wlasnie przekroczyłem limit..i prędkość dramatycznie spadła do 64 kb \s..
Może ktoś polecić dobry program który zliczałby ilość przesyłanych danych ? Chodzi mi o skuteczną samokontrolę tak żeby jak najlepiej rozporządzać tym 3gb/miech. A propos te 3gb to limit na download czy ogółem na przesłane dane ?
Dez3rteR pisze:Może ktoś polecić dobry program który zliczałby ilość przesyłanych danych ? Chodzi mi o skuteczną samokontrolę tak żeby jak najlepiej rozporządzać tym 3gb/miech. A propos te 3gb to limit na download czy ogółem na przesłane dane ?