Jak to jest z tą siecią WiFi ?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
krzychuw
Początkujący użytkownik forum

Jak to jest z tą siecią WiFi ?

Post autor: krzychuw »

Początkuje w temacie sieci WiFi i w związku z tym mam kilka pytań.W moim zasięgu jest sieć do której znam hasło,ale

admin o tym nie wie bo powiedział mi w sekrecie inny użytkownik)
1.) czasami jest tak,że mam połączenie z siecią,ale nie mam dostepu do internetu.Czy to oznacza,że admin też nie ma

połączenie z siecią czy może tylko mnie zablokował (jest <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> taka możliwość)
2.) innym razem nie mogę połączyć się z siecią czy to znaczy że admin ma połączenie na kabel i
nie znam się w tym temacie i proszę o wyjaśnienie czy mozna wyłączyć użytkowników nz routerze czy w inny sposób
Mam jeszcze łącze bezprzewodowe tj telefoniczne (małe urządzonko pod USB) i tu mam pytanie.Dlaczego mogę

połączyć się z netem tylko wtedy ,gdy to urządzenie jest podpięte pod USB z prawej strony laptopa.Inne gniazda USB

wykrywają poprawnie to urządzenie,ale nie mogę połączyć się z siecią.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Jak to jest z tą siecią WiFi ?

Post autor: zDaleKi »

krzychuw pisze:W moim zasięgu jest sieć do której znam hasło,ale admin o tym nie wie
Co do Twojego problemu, to zaprezentuje stanowisko forum w tej sprawie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12593" target="_blank">»WiFi i prawo«</a>
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Zablokowany