Witam serdecznie. Tematy podobne już istniały- wiem, jednak nikt nie pisze o zestawieniu tych 2 błędów jednocześnie, stąd nowy temat.
Od paru dni jestem posiadaczem usługi PLAY ONLINE działającej na modemie HUAWEI E156g.
Początkowo po godzinie, dwóch, teraz ok 4-5 godzinach użytkowania internet przestaje działać.
Aplikacja nagle pokazuje, że nie są wysyłane ani odbierane żadne dane. Więc celem ponownego ustalenia połączenia rozłączam aplikację i otrzymuję komunikat:
"błąd 1722 serwer RPC jest niedostępny"
Więc zamykam okno aplikacji, włączam ją ponownie i przy próbie połączenia w dalszej kolejności mam:
"błąd 633 modem (lub inne urządzenie łączące) jest już w użyciu lub ma nieprawidłową konfigurację)"
Pomaga tylko i wyłącznie restart komutera , co jest dość uciążliwym zjawiskiem.
O ile dobrze pamiętam- aplikacja nadal widzi modem, natomiast system w połączeniach sieciowych przy Połączeniu Play'a już nie widzi HUAWEI'a tylko wymusza mi jakiś "Toshiba software modem"... tak jakby winda przestawała go widzieć, gdyż nie ma go w zestawieniu modemów z których usługa korzysta..
Czy jest to ewidentna wina systemu, czy zawracać sobie głowę szarpaniną z biurem obsługi w Play?
Wcześniej był blueconnect5- było ok. Modem od Play e160 tez ok, chociaż bawiłem się nim tak po 2-3 godziny i mogłem tegoi nie zaobserwować....
Po drodze były instalowane połączenia za pomocą komórek nokii, czy soft samsunga sobie dogrywał jakieś stery do modemu.. ale to wszystko zostało usunięte. Możliwe, że PLAY przez to się " krzaczy"?
Z netu jestem na prawdę zadowolony, tylko ta przypadłość troszeczkę budzi niesmak i frustrację...
pozdrawiam- elgato
Błędy 1722 i 633 na modemie e156g w usłudze Play
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Błędy 1722 i 633 na modemie e156g w usłudze Play
live is short - play more..... XBOX
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Błędy 1722 i 633 na modemie e156g w usłudze Play
Co to za system? Oryginał czy jakiś lewy tuning?
-
- Początkujący użytkownik forum
Xp ale przyznam sie ze tuningowany. Cholera zapomniałem edycji kto to robił... ale tak- tuningowany z shellem ala vista itd. Wgrany SP2 .
UPDATE:
edycja mojej windy to WindowsMX edycja 4
UPDATE:
edycja mojej windy to WindowsMX edycja 4
live is short - play more..... XBOX
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
No i masz prawdopodobną przyczynę.
Piractwo to wielkie
Piractwo to wielkie