Kotor i brak neta

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Nikelajer
Specjalista bezprzewodowy-junior

Kotor i brak neta

Post autor: Nikelajer »

Witam, kolejny dzień i kolejny problem ;) Tym razem chodzi o grę Knights of the Old Republic która blokuje internet udostępniony drugiemu komputerowi (podlaczony w sposob w jaki pytalem się w TYM wątku.

Nie wiem czemu, ale gdy tylko ją odpale, laptop gubi sieć i nie widzi w ogole żadnej. Po wyjściu alt+tab do windowsa po chwili sieć się znowu pojawia, ale gdy spowrotem wrócę do gry dzieje się to samo.. Sprawdzałem to na inyych grach i jest ok, tzn laptop widzi sieć i internet działa.. Nie wiem o co może chodzić. Ma ktoś jakiś pomysł?

edit: chwilowo rozwiązałem to tak, że gram w okienku- nie powoduje to braku internetu. Strange :?
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: Kotor i brak neta

Post autor: Blido »

Czy używasz jakiejś aplikacji do inicjowania połączenia?
Nikelajer

Tak, TNI. Ale jest cały czas połączona z netem. Tylko drugi komputer gubi przez wi-fi. gdy kotor jest odpalony w fullscreenie.

[ Dodano: 2009-09-05, 09:52 ]
Ale moment, Tobie chodzi o inicjowanie połączenia z drugim kompem czy mój komp z netem? Bo jak to pierwsze to poprzez ICS jest zrobione udostępnianie neta, a ja łącze się poprzez TNI.

Chwilkę temu wstałem wiec nie myślę ;P

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-09-05, 10:53 ]
Nie myślenie nie uwalnia od prawidłowego pisania. Zapoznaj się z Regulaminem Forum i netykietą.

Poprawione ;)
Ostatnio zmieniony 2009-09-05, 11:04 przez Nikelajer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

Nikelajer pisze:ale moment, Tobie chodzi o inicjowanie połączenia z drugim kompem
O to właśnie mi chodzi. Przypuszczałem, że jakieś oprogramowanie do wifi może w dziwny sposób reagować na fullscreen, wyłączając połączenie.
Nikelajer

Hmm, w sumie to żadnego oprogramowania specjalnego nie używam, po prostu zwykłe centrum obsługi sieci (obydwa komputery działają na windowsie 7 RC) Grzebałem w ustawieniach karty sieciowej na laptopie i żadnych kryterii wyłączania nie znalazłem czy czegoś takiego. Tylko dziwne, że tylko przy tej jednej grze to się dzieje, a jak zostanie odpalona w okienku to internet działa.
ODPOWIEDZ